8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Zuidplas over 4 jaar: “Waar staat het zwembad?”

Zwembaden zijn een belangrijke voorziening voor inwoners. Dat blijkt aan het aantal vragen die bij de redactie zijn binnengekomen over dit onderwerp. Inwoners uit voornamelijk Nieuwerkerk en Moordrecht laten weten het belangrijk te vinden dat er een Zwembad is en blijft binnen het eigen dorp.

Alle politieke partijen geven aan dat de komende 4 jaar er niets veranderd aan de locatie van de twee gemeentelijke zwembaden in Nieuwerkerk en Moordrecht. Of het zwembad in Zevenhuizen open blijft is niet aan de politiek. Dit zwembad is namelijk niet van de gemeente maar van een private eigenaar. Sommige partijen noemen het jaar 2035. Dit is het jaar waarop de gemeente verwacht dat de huidige zwembaden aan vervanging toe zijn. Inwoners kunnen er dus vanuit gaan dat de twee gemeentelijke zwembaden de komende jaren gewoon openblijven.

Hieronder leest u de volledige antwoorden van de partijen op de vraag: “Waar staat het zwembad over 4 jaar?”

Over 4 jaar zijn de huidige zwembaden in Moordrecht en Nieuwerkerk nog gewoon open. Wat D66 betreft opent er in 2035 een nieuw zwembad. De huidige Sportcentra/zwembaden in Nieuwerkerk en Moordrecht worden in 2022 – 2023 gerenoveerd en in latere fase door nieuwe sporthallen vervangen. De dorpshuizen MFC Op Moer en Swanla worden zo mogelijk uitgebreid en gerenoveerd.

Het zwembad? Er zijn 3 zwembaden in Zuidplas en deze kunnen nog wel even mee.

Zwembaden zijn belangrijk voor de leefbaarheid van onze dorpen. Kinderen moeten leren zwemmen. Ook voor ontspanning, recreatie en sport is een zwembad belangrijk. De huidige zwembaden zullen er over vier jaar nog zijn. Het CDA zal zich altijd inzetten voor zwemgelegenheid in onze dorpen. In de verdere toekomst is het mogelijk dat er een groot en zeer compleet zwembad komt dat bereikbaar is voor alle inwoners. Dit gaat in overleg met de huidige zwembad besturen en inwoners. Zij weten wat er nodig en gewenst is in Zuidplas.

Daar waar de zwembaden nu ook gevestigd zijn.

In Nieuwerkerk, Moordrecht en – als de private eigenaar het zwembad open houdt – in Zevenhuizen. Op lange termijn (rond 2035) zijn de zwembaden aan vervanging toe, over de vraag wat dat betekent heeft de ChristenUnie/SGP Zuidplas op dit moment nog geen standpunt.

Er zijn momenteel meerdere zwembaden in onze gemeente. Als het financieel haalbaar is willen we dat deze blijven bestaan. Soms is een nieuw zwembad aanleggen echter beter dan blijven renoveren. Waar dat zwembad dan moet komen? Dat is nu nog niet in te schatten.

Wij verwachten dat we nog heel lang in de bestaande zwembaden zullen zwemmen. Een geheel nieuw zwembad bouwen zou betekenen dat de bestaande zwembaden, waarin net besloten is te investeren, moeten sluiten. Zonde van het geld en ook niet in het belang van de huidige gebruikers. In relatie tot de ontwikkeling van het Vijfde Dorp willen wij niet dat de bouw hiervan betekent dat voorzieningen wegtrekken uit de bestaande dorpen.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie “Hoe ziet Zuidplas er over 4 jaar uit?”. Deze vraag stelde Gouwe IJssel Nieuws eerder aan haar lezers. De vragen die zijn ingestuurd zijn door de redactie van deze website samengevoegd tot een aantal vragen. De vragen zijn voorgelegd aan alle politieke partijen die in Zuidplas meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. VVD, Christenunie/SGP, CDA, PvdA/GroenLinks, Nieuw Elan Zuidplas, SP en D66 hebben de vragen die inwoners gesteld hebben van een antwoord voorzien.

Advertentie