De gehele gemeenteraad heeft het plan voor aanpassingen aan de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen met algemene stemmen teruggestuurd naar de tekentafel. In een motie, op initiatief van de VVD, tekenden alle partijen mee waaronder de eigen partij van wethouder Schuurman, de ChristenUnie/SGP. Het plan wilde voorrangskruispunten realiseren maar de raad zag dit voorstel niet zitten.Het is de tweede keer deze collegeperiode dat een verkeersvoorstel unaniem door de gemeenteraad wordt teruggestuurd.
De inspreker, de heer Hommes, maakte zich grote zorgen over de huidige maar vooral over de nieuwe inrichting van de weg. De raadsleden wezen naar de enquête die gehouden was leverde ook veel kritiek op. Eerder al was er op de Facebookgroep “Je bent Zevenhuizenaar als” al veel kritiek geweest op de plannen. Klaarblijkelijk hadden raadsleden hier hun licht opgedaan.
Van Wijnen (VVD) verwees naar adviezen om de weg naar een 30 km zone te veranderen zoals het advies van de Politie, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland Zuidplas aangeven. Alle partijen steunde hem erin. Tinet de Jonge (CDA) vertelde over haar eigen fietservaringen met haar dochter op dit wegdeel, het oogt veilig maar is het niet.
Baas (SP) vreest dat als het een voorrangsweg wordt, de snelheid alleen maar omhooggaat en niet omlaag. Hij pleit dan, net als andere partijen, voor een 30 km zone. PvdA/GroenLinks Martin Damen vraagt om te overwegen om voorrang fietsoversteken te realiseren maar wil het plan niet steunen zoals het nu is.
Voor wie is de weg onveilig vroeg Klovert (D66) zich hardop af, voor fietsers, wandelaars en leerlingen. Daarvoor moet oplossing komen. Ook als we voor andere weggebruikers een minder fijne oplossing hebben. Molenaar (ChristenUnie/SGP) wees erop dat de weg vooral voor het gevoel onveilig is, niet volgens cijfers. Hoe voorkom je dat na aanpassingen dit gevoel niet blijft vroeg hij zich af. Van Drenth (NEZ) vindt dat langzaam verkeer prioriteit moet krijgen om veiligheid te krijgen.
Doordat alle partijen het voorstel niet verder wilde behandelen zat er voor wethouder Schuurman niets anders op dan het voorstel terug te nemen. Om de punten van de raad nogmaals vaststellen kwam de motie wel ter stemming en werd met algemene stemmen aangenomen.