8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Zuidplas over 4 jaar: “Raadsleden vaker op straat?”

Elke verkiezingsperiode zijn raadsleden op veel momenten zichtbaar op straat en op sociale media. Zeker door Corona was het de afgelopen jaren lastig voor de lokale politiek om direct op straat contact te hebben met inwoners, bedrijven en verenigingen. Veel vergaderingen van de gemeenteraad waren alleen digitaal te volgen de afgelopen jaren. Sinds dinsdag 8 maart is het weer mogelijk om een fysieke raadsvergadering bij te wonen.

In reactie op een oproep van Gouwe IJssel Nieuws meldden zich inwoners die vinden dat de lokale politiek te veel zichtbaar is in de campagne en te weinig in de 3,5 jaar daartussen. Opvallend is dat juist verschillende partijen aangeven dat zij altijd bereikbaar zijn voor inwoners, verenigingen en ondernemers.

Daarom is de vraag “Bent u de komende vier jaar minder vaak in vergaderzalen in het gemeentehuis te vinden en vaker op straat?” voorgelegd aan alle partijen die meedoen aan de verkiezingen:

Deze gekke en overbodige vraag komt vaker langs. De VVD is altijd benaderbaar en staat altijd in nauw contact met inwoners en lokale ondernemers.

Wij zijn in deze raadsperiode al enige jaren geleden begonnen met het steunen van inwoners en organisaties in onze gemeente. We voeren actie zowel binnen als buiten de raad en zijn zodoende ook buiten de raad aanspreekbaar.

We zijn graag op straat! Wie contact wil met een van onze kandidaten: we zijn uitstekend bereikbaar, dus schroom niet om contact op te nemen!

Gelukkig bestaat het leven van raadsleden uit meer dan vergaderen op het gemeentehuis. We hebben overdag een baan, doen boodschappen, sporten, praten met onze buren, doen vrijwilligerswerk en beschikken over een sociaal netwerk in Zuidplas. We zijn tenslotte gewoon inwoners van Zuidplas. Kan onze zichtbaarheid beter, kan onze bereikbaarheid beter: jazeker en daar werken we hard aan. Willen inwoners en ondernemers uit Zuidplas ons spreken: dat kan altijd! Bel of mail om een afspraak te maken en we komen langs Daarnaast is iedereen altijd welkom op onze openbare fractievergadering

Ja, zoals altijd. De SP is een partij van de straat. Tijdens corona hebben we niet kunnen buurten, maar hebben we de bloemenactie gedaan waarbij we meer dan 800 boeketten hebben bezorgd. We hebben de voedselbank geholpen en gratis drie-gangen-menu’s uitgedeeld aan 150 inwoners.

Minder! Als CDA zijn we vier jaar lang te vinden in de dorpen. We zoeken verbinding met inwoners, dat is de basis van het werk dat wij doen! Voordat wij ook maar een letter van het verkiezingsprogramma op papier hadden zijn we eerst gesprekken aangegaan met inwoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen over wat zij belangrijk vinden.
Daarnaast moedigen we de gemeente bij belangrijke beslissingen aan om ook zelf het gesprek aan te gaan met inwoners, die zien wij als ervaringsdeskundigen met informatie waar de gemeente haar voordeel mee kan doen! Zo zijn er op ons initiatief diverse participatie avonden georganiseerd. Wij blijven hierop inzetten.

Net zoveel in de vergaderzaal als op straat. NEZ wil ook wel eens een raasvergadering buiten houden. Kan wellicht verbinding creëren.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie “Hoe ziet Zuidplas er over 4 jaar uit?”. Deze vraag stelde Gouwe IJssel Nieuws eerder aan haar lezers. De vragen die zijn ingestuurd zijn door de redactie van deze website samengevoegd tot een aantal vragen. De vragen zijn voorgelegd aan alle politieke partijen die in Zuidplas meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. VVD, Christenunie/SGP, CDA, PvdA/GroenLinks, Nieuw Elan Zuidplas, SP en D66 hebben de vragen die inwoners gesteld hebben van een antwoord voorzien.

Advertentie