8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Zuidplas stelt uitslag vast – Verkiezingen zonder problemen verlopen (+video)

Het centrale stembureau van de gemeente Zuidplas heeft op maandagmorgen 21 maart de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Er zijn tijdens de verkiezingen geen problemen geweest. Wel heeft bureau verkiezingen alles op alles moeten zetten om de stembureaus bezet te krijgen. In totaal hebben ongeveer 350 vrijwilligers meegeholpen als voorzitter, stembureaulid of stemmenteller. Burgemeester Weber, voorzitter van het centraal stembureau, dankte vanochtend het bureau verkiezingen en al die vrijwilligers.

Met deze zitting zijn de zetels verdeeld in de gemeenteraad. 7 van de 8 partijen die mee hebben gedaan hebben de kiesdeler gehaald. In totaal zullen op 30 maart 29 bekende en nieuwe raadsleden worden benoemd, op de avond ervoor worden wordt er afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden.

Er zijn geen bezwaren ingediend tegen de uitslag en is er, in tegenstelling tot Capelle aan den IJssel, geen hertellingen nodig. Na afloop van de zitting sprak Gouwe IJssel Nieuws met de burgemeester die blij met het verloop was maar baalt van de lage opkomst. Bij de volgende verkiezingen wordt gekeken of er wederom gebruik gemaakt gaat worden de aula’s van begraafplaatsen. Bij Westhage in Moerkapelle hadden inwoners het luguber genoemd om daar te moeten stemmen.

Advertentie