8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Conflict binnen PvdA/GroenLinks leidt tot afscheiding Pouwels

Raadslid Sep Pouwels heeft zich afgescheiden van de fractie van PvdA/GroenLinks, dat laat het raadslid weten op Facebook. Volgens haar is er een conflict met Martin Damen en dat lijkt, volgens haar bericht, onherstelbaar. Het volgende bericht plaatste Pouwels op Facebook:

Beste allen, Door bepalende omstandigheden en uitspraken functioneert de huidige fractie PvdA GroenLinks niet goed en is niet gelijkwaardig. GroenLinks en haar progressieve geluid wordt onvoldoende vertegenwoordigd en niet uitgedragen. Ik ben ervan overtuigd dat er met Martin Damen (PvdA) in de fractie een onwerkbare situatie zal blijven bestaan.

Om terugkerend slecht nieuws over de fractie PvdAGL en mijzelf te voorkomen, lijkt het mij het beste dat ik nu als eenmansfractie onder de vlag van GroenLinks en onder mijn eigen naam het programma dat ik voor PvdAGL heb (mede)geschreven zal vertegenwoordigen. Wanneer de situatie binnen PvdAGL dan is opgelost, ben ik van harte bereid om mij weer bij de fractie te voegen, waarmee we dan hopelijk in deze raadsperiode juist goed nieuws te brengen hebben.

Eerder al werd bekend gemaakt dat Denise Leliënhof fractievoorzitter is geworden in plaats van Martin Damen. In de berichten van GroenLinks en de PvdA bleek geen sprake te zijn van een conflict.

PvdA afdelingsvoorzitter Arjen Hazelebach laat weten dat er vrijdagochtend komen beide besturen van PvdA en GroenLinks met een korte verklaring. Dit werd bevestigd door het bestuur van GroenLinks.

Advertentie