8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

RECO ZVH strandt in de eindfase van de sets

De heren van RECO ZVH speelden uit tegen de nummer twee van de ranglijst poule Taurus. In een wedstrijd met twee gezichten was Taurus het stabiele team en wist via de setstanden 25-20, 25-21 en 25-20 met 3-0 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel moest het zonder zijn assistent Ronald Kooijman doen en kon ook niet beschikken over de geblesseerde Jochem Bloem en de nog niet geheel herstelde Chris van Mullem. De volgende basisopstelling begon aan de wedstrijd: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jasper de Jong, Max Nieuwstad, Sam van der Loo en libero Mika Prins. In de eerste set wist RECO ZVH door sterke aanvallen van Benjamin Parkinson en Max Nieuwstad en lichte voorsprong op te bouwen. Totdat de dubbele cijfers kwamen, na 10-9 begon Taurus meer druk uit te oefen en kon RECO ZVH niet goed in hun spel komen en kwamen er kleine misverstanden en fouten, die leidde dat Taurus uitliep. Een laatste stuiptrekking van de Zevenhuizense heren noopte Taurus om bij 19-18 een time-out te nemen, maar pakte het ritme weer op en kon door sterke aanvallen de setwinst van 25-20 op de borden te brengen.

Ook de tweede set gaf hetzelfde beeld te zien, nu moest coach Kristian van der Wel bij 4-0 al naar zijn eerste time-out grijpen, dit had effect en door een sterk blok van Jeroen van Iperen en Benjamin Parkinson kwam RECO weer in het spel en wist gelijk te komen. Deze set liet lange rally’s te zien, die door goed verdedigend werd van libero Mika Prins en ook van de verdediging van Taurus telkens in het voordeel van Taurus uitviel. Ook nu weer kon RECO een grote achterstand verkleinen, maar konden niet verhelpen dat Taurus aan het einde de set deze met 25-20 afsloot.

De Zevenhuizense heren wisten in de derde set vanaf het begin een lichte voorsprong te nemen en nam Taurus bij 6-9 hun eerste time-out. Dit had effect en Taurus wist weer op gelijke hoogte te komen. RECO wist nu langere tijd Taurus bij te houden en bij 15-15 kwam Mats Kruiswijk binnen de lijnen voor Max Nieuwstad. De Zevenhuizense heren wisten weer te scoren maar na 19-19 kon Taurus weer de leiding overnemen en kon aanvallend deze set met 25-20 winnen.

Voor RECO ZVH staat woensdagavond 30 maart om 20.00 uur weer een wedstrijd op het programma. In Swanla zal dan het team van Numidia Topvolleybal Limburg uit Linne de tegenstander zijn.

Zondag 3 april spelen de Zevenhuizense heren de streekderby in Capelle aan den IJssel tegen ComputerPlan VCN, aanvang wedstrijd is om 15.30 uur in sporthal Oostgaarde.

Taurus: Finn Frielink (7), Martijn Rijksen (11), Dylan Boerefijn (16), Hans van Westrienen (17), Daan Pardijs (4) (Ralph van Gasteren (1)), Flor Polinder (1), Jelle van Jaarsveld (1), Robin Schols, Niels Lipke (L)

RECO ZVH: Jasper de Jong (3), Jeroen van Iperen (12), Max Nieuwstad (6) (Mats Kruiswijk), Sam van der Loo (8), Benjamin Parkinson (12), Bram Wiltenburg (2), Mika Prins (L)

Foto’s : Nico Perdijk