8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Honderden motoren reden mee met Peringatan Ride Out 2022 Moordrecht (+videos)

Na 2 jaar was het weer zover, de Peringatan Ride Out kon weer verreden worden. In 2020 en 2021 moest de Ride Out wegens coronamaatregelen worden afgelast. Ondanks korte voorbereidingstijd vertrokken op zaterdag 9 april honderden motorrijders vanuit de Molukse wijk in Moordrecht via Lunteren naar Barneveld.

Tijdens de jaarlijkse Hari Peringatan op 12 april wordt stilgestaan bij de dood van Mr.Dr.Chr. Soumokil, voormalig president van de RMS. De Republiek der Zuid-Molukken, of Republik Maluku Selatan (RMS), is een staat die op 25 april 1950 op Ambon is uitgeroepen. Tot 1963 leidde Soumokil een guerrillaoorlog op het eiland Seram voor een onafhankelijke Zuid-Molukse staat. Op 12 april 1966 werd hij geëxecuteerd door een Indonesische vuurpeloton.

De colonne aan motorrijders willen met de Ride Out steun betuigen aan mensen nog steeds vastgezet worden in de gevangenis voor het feit dat zij met de RMS vlag gezwaaid hebben, om deze Molukse Politieke gevangenen en hun gezinnen te ondersteunen, om de Molukse bevolking te ondersteunen in hun protest tegen de verwoesting van hun eilanden en voor het behoud van de gronden van onze voorouders en de bescherming van de Molukse eilanden.

De Ride Out heeft op de A20 en A12 een lichte vertraging veroorzaakt. Op 25 april, de proclematiedag van de RMS is er weer een Ride Out in Moordrecht. Zowel in het dorp als op de Middelweg heeft Gouwe IJssel Nieuws opnamen gemaakt, zie hieronder.

Advertentie