8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Brug Francoisviaduct Nieuwerkerk kan niet worden bediend door storing

De brug in het Francoisviaduct in Nieuwerkerk aan den IJssel kan voorlopig niet worden bediend. Er is een storing in de bediening laat een woordvoerder van de gemeente Zuidplas weten na vragen van Gouwe IJssel Nieuws. De redactie zag een link van Rijkswaterstaat waarin de stremming werd vermeld.

De stremming is tot nader order laat Zuidplas weten, de woordvoerder benadrukt dat de gemeente zo spoedig mogelijk het defect wil verhelpen en dat de kosten hiervoor vallen onder de normale bedrijfsvoering. Het wegverkeer heeft er vooralsnog geen last van, voor het recreatieve scheepvaartverkeer is er nu geen verbinding tussen de Rottemeren en de Hollandsche IJssel mogelijk.

Het viaduct zelf heeft maanden in de steigers gestaan omdat trillingen de oorzaak waren van het verschuiven van het viaduct. Of hierdoor de brug ook defect is geraakt, is niet bekend. De brug werd in 2019 na een renovatie weer in gebruik genomen.

Advertentie