8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Van lawaaioptocht tot paardenkoets tijdens Koningsdag 2022 in Zevenhuizen

Op woensdag 27 april 2022 is het feest in Zevenhuizen, want dan is het Koningsdag en dat gaan we weer een keer vieren. Stichting Oranje Zevenhuizen zorgt ook dit jaar weer voor leuke activiteiten.

Wat een herrie

Uitslapen op Koningsdag? Natuurlijk niet, het is feest en dat moet zo lang mogelijk gevierd worden. Kinderen helpen erbij om heel het dorp wakker te maken voor deze feestelijke dag. Om 8.00 uur vertrekt namelijk de lawaaioptocht vanaf het dorpsplein. Kinderen mogen met hun fiets vol blikken, toeters en sirenes een hoop herrie maken. Versier je fiets mooi, want voor kinderen tot 12 jaar vallen er prijzen te winnen! Bij terugkomst op het dorpsplein is de aubade (8.45 uur) en de prijsuitreiking.

Buurtprogramma

De organisatie van Koningsdag bestaat uit een beperkt aantal vrijwilligers. Begin dit jaar, nog midden in de corona-pandemie, moesten zij besluiten wat ze dit jaar gingen organiseren. Daarom bedachten zij een aangepast programma, waarvan een groot deel ongeacht de in april geldende maatregelen, sowieso door zou kunnen gaan. Helaas is er dit jaar daarom geen vrijmarkt en zijn er geen kinderspelletjes op het plein. In verschillende buurten van Zevenhuizen hebben bewoners, met ondersteuning door Stichting Oranje Zevenhuizen, activiteiten georganiseerd voor hun buurt, zodat daar vooral voor de kinderen leuke activiteiten te doen zijn in de ochtend.

Rondtrekkend feestje

Zin in een ritje met een Koninklijke paardenkoets? Op Koningsdag is het uw kans om (gratis) mee te rijden. De koets rijdt rondjes door verschillende wijken en heeft een opstappunt op het dorpsplein en bij de ingang van de Zevenster. Daarnaast doet de Feestkaravaan alle wijken aan en zorgen met DJ Joep voor een rondtrekkend feest. Kijk op de website www.oranjezevenhuizen.nl voor de routes van de paardenkoets en de feestkaravaan.

Muziek in het dorp

Aangezien er nauwelijks meer coronamaatregelen zijn kan gelukkig ook het muziekprogramma in het dorp doorgaan. Voor wie wil is er in de middag daar een feestje te vieren. Vanaf 15.00 uur gaat de bar op het dorpsplein open en is er gezellige live muziek: Mr. Mitch’s Groove Sensation zorgt voor een leuke sfeer.

Hele programma

Het hele programma vindt u ook op onze website www.oranjezevenhuizen.nl en in het programmaboekje. Lever de ingevulde kaft van het boekje in bij de Feestkaravaan of ’s middags bij de muntverkoop op het dorpsplein, want daarmee maakt u kans op €150,00 en een verrassingspakket!

07.00  Vlag in top van de Hervormde kerk.

07.50  Verzamelen op het dorpsplein voor de lawaaioptocht

08.00  Vertrek lawaaioptocht

08.45  Aubade op het dorpsplein

08.45  Prijsuitreiking lawaaioptocht op het dorpsplein

09.00  Start eigen buurtactiviteiten

09.00  Paardenkoets opstappunt dorpsplein

10.00  Paardenkoets opstappunt Zevenster

11.00  Feestkaravaan maakt eerste ronde

12.00  Paardenkoets opstappunt Dorpsplein

13.00  Paardenkoets opstappunt Zevenster

13.00  Feestkaravaan maakt eerste ronde

15.00  Tap open (dorpsplein)

14.00  Muziek op het dorpsplein met Mr. Mitch’s Groove Sensation

18.30  Einde feestdag

Stichting Oranje Zevenhuizen

Stichting Oranje Zevenhuizen organiseert ieder jaar de activiteiten rond Koningsdag in Zevenhuizen. Meer informatie over Stichting Oranje Zevenhuizen en de activiteiten is te vinden op: www.oranjezevenhuizen.nl.

Advertentie