8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Plan betaalbare appartementen Stevenstraat in Moordrecht krijgt veel complimenten

Het plan om 12 betaalbare koopappartementen te maken op de oude locatie van de scouting aan de Stevenstraat in Moordrecht kreeg heel veel complimenten van de gemeenteraad tijdens de behandeling op dinsdag 19 april. Uiteindelijk nam de gemeenteraad het bestemmingsplan unaniem aan.

De complimenten waren vooral gericht op de lokale ontwikkelaar Vink. Bueving (VVD) was blij dat de woningen in het goedkope segment blijven (tot 225.000 euro) tijdens haar maidenspeech voor de gemeenteraad. Ze dankte ook de ChristenUnie/SGP over de technische vragen over de zelfbewoningsplicht. De woningen mogen na aankoop niet onderverhuurd gaan worden.

In deze antwoorden van deze technische vragen is terug te lezen dat de ontwikkelaar heeft beloofd om de appartementen als eerste aan starters in Moordrecht, daarna aan bewoners van Zuidplas en daarna pas aan andere geïnteresseerde beschikbaar te stellen. De gemeente heeft zelf geen beleidsmatige/ juridische mogelijkheden om koopwoningen met een vorm van voorrang toe te wijzen.

Van Drenth (NEZ) vroeg zich wel af of er met dit soort ‘schoenlepelinbreilocaties’ voorzichtiger met openbare ruimte omgegaan kan worden, voor dit plan moet een stukje speeltuin wijken. Meppelink (CDA) vond de participatie door de ontwikkelaar met de buurt zeer goed. Wel bracht ze de zorgen van de buurt over parkeren bij het slecht verlichte tennispark naar voren. Damen(PvdA/GroenLinks) en Pouwels (groep Pouwels) waren blij met deze woningen en wat raadslid Baas (SP) betrof, mocht de eerste paal direct de grond in.

Wethouder Hordijk was blij met alle complimenten en de steun van de gemeenteraad. De eerste paal, vertelde hij, zal hij niet meer meemaken als wethouder. Dat feestje is voor zijn opvolger. De door het CDA aangehaalde zorg over het verlaten en donkere parkeerterrein herkende hij niet maar gaf dit direct door aan burgemeester Weber die over veiligheid gaat. Hij vond dat de gemeenteraad zelf een compliment verdiende door mee te werken aan de verhuizing van de scouting naar de nieuwe locatie. Als de verhuizing achter de rug is, kan gestart worden met de daadwerkelijke ontwikkeling.

Advertentie