donderdag 28 maart 2024

Dames van Jumbo ZVH lopen bekerfinale net mis

Dinsdagavond 19 april speelden de Zevenhuizense dames in Enkhuizen in de halve finale om de beker tegen het team van Madjoe, de koploper van de andere derde divisie. Er werd een zware wedstrijd verwacht en dit kwam ook uit. De Jumbo ZVH dames gingen volvertrouwen het duel aan en wonnen de eerste set. Daarna kwam Madjoe op stoom en via de setstanden 23-25, 25-22, 25-23 en 25-13 wisten zij de bekeerfinale te halen.

Coach René van Essen was met een volledige staf, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet en Demi van Es aanwezig en had de beschikking over de gehele selectie. Jumbo ZVH begon met de volgende basis: Marina Mijajlovic, Vera Bruggeman, Inge van Tilburg, Sonja van Mil, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin ontstond een spel van hoog niveau. Madjoe wist in de beginfase met hun diagonaal punten te scoren en liepen uit naar 8-5.  Toch wist Jumbo met een goede pass en sterke middenaanval van Tara van Zijl bij te blijven naar 10-7 en dat was het begin van de inhaalrace. Marina Mijajlovic zorgde met haar service dat de stand gelijk werd 15-15. In deze fase zorgde de service voor extra punten ook was Mariëlle Gerritsen sterk bezig. Tot 22-22 ging het gelijk op, daarna wist Jumbo ZVH deze set met 23-25 binnen te slepen.

Jumbo ZVH trad in de tweede set aan met dezelfde opstelling en aan beide kanten was er veel service druk. Tot 6-5 bleef Jumbo door sterke aanvallen van Vera Bruggeman bij, daarna wist Madjoe meer afstand te nemen, 11-6. Met de slimme aanval van Marina Mijajlovic wist Jumbo tot 12-10 te naderen. Madjoe wist in deze eindfase beter te scoren en kon deze set met 25-22 winnen.

In de derde set bleef de Jumbo opstelling staan en keek al snel tegen achterstand aan. Toch konden de Zevenhuizense dames het tij keren en zorgde voor een 5-7 voorsprong. De diagonale aanvallen van Madjoe bleef voor Jumbo een plaag en de thuisclub wist weer op gelijke hoogte komen. In een spannende eindstrijd wist Jumbo tot 22-21 te naderen, maar daarna kon Madjoe een eindsprint inzetten en deze set met 25-23 winnen.

Voor de vierde set werd door Marina Mijajlovic en Vera Bruggeman van positie gewisseld. Het begon goed, maar Madjoe rook de winst en aan Zevenhuizense kant werden te veel fouten gemaakt waardoor de thuisclub al snel een10-5 voorsprong nam. ZVH kon het niveau van de eerste drie sets niet volhouden en moest toezien dat Madjoe met 25-13 deze set won en zo met de 3-1 winst naar de bekerfinale gaat.

Voor zaterdag 23 april staat voor de dames van Jumbo ZVH om 13.30 uur in Bilthoven de wedstrijd tegen Irene op het programma.