8.5 C
New York
donderdag 23 maart 2023

Ride Out Moordrecht in kader van RMS Proclamatiedag(+video)

Zoals elk jaar op de RMS proclamatiedag was er een Ride Out van motoren in Moordrecht. Op deze dag werd in 1950 werd op Ambon de Republiek Maluku Selatan (RMS) uitgeroepen, waarbij de Molukken zich losmaakten van Indonesië. De RMS werd door Indonesië niet erkend maar in Nederland wordt het door de regering in ballingschap gevierd, dit jaar voor de 72ste keer.

In Moordrecht hingen de RMS vlaggen ter ere van de deze dag uit en werd de dag ingeluid met vuurwerk rond middennacht en trommels bij zonsopkomst. In de Molukse wijk verzamelen zich motorrijders, is er muziek en allerlei etenswaren. Rond half 1 reden ruim 200 motoren het dorp uit naar de Amsterdamse RAI waar de landelijke viering is. Gouwe IJssel Nieuws deed verslag met de onderstaan de video en een fotoboek op Facebook.

Advertentie