8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Fietser ernstig gewond na aanrijding strandweg Oud Verlaat

Een fietser is op zondagmorgen 8 mei om 09:30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding tussen een e-bke en een personenauto op de Strandweg in Oud Verlaat bij de Zevenhuizerplas. De onfortuinelijke fietsers is door de ambulance met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus MC in Rotterdam. De arts van de toegesnelde traumahelikopter is meegegaan voor ondersteuning in de ambulance.

Het ongeval gebeurde bij de kruising van de Strandweg met het Adriaan Huysmanpad waar autoverkeer de Rottedijk afkomt en het fietspad langs de Zevenhuizerplas de weg kruist, wat het kruispunt onoverzichtelijk maakt. De Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) van de politie eenheid Den Haag doet onderzoek naar de exacte aard van het ongeval. Het personenvoertuig en de fiets van het slachtoffer wordt door de politie meegenomen voor verder onderzoek

Volgens de verslaggever ter plaatse lijkt de inrichting onduidelijk van de weg zoals het ontbreken van haaientanden op het fietspad aan 1 kant. Dit zal de VOA zeker meenemen in het onderzoek. Het recreatieschap Rottemeren is hier wegbeheerder. Tijdens het VOA onderzoek is ook een drone door het Drone-team van de landelijke VOA spoor en water ingezet door de politie. De traumahelikopter is naar het Erasmus vertrokken om daar de arts op te halen.

Update : De politie eenheid Den Haag heeft bekend gemaakt dat de fietser (94) is overleden. Navraag levert op dat het recreatieschap technisch en de gemeente Zuidplas juridisch beheerder is van de weg.

Advertentie