8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Geschepte fietser aanrijding Oud Verlaat overleden

De fietser die op zondagmorgen 8 mei is geschept bij een aanrijding op de Strandweg in Oud Verlaat is overleden. Volgens de politie eenheid Den Haag gaat het om een 94-jarige inwoner van Rotterdam die op zijn elektrische fiets de Strandweg overstak. Het slachtoffer is met een spoedtransport naar het Erasmus MC gebracht maar dat mocht helaas niet baten.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Strandweg met het Adriaan Huysmanpad in Oud Verlaat nabij de Zevenhuizerplas. Het slachtoffer kwam bij het oversteken in botsing met een personenauto. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de aard van het ongeval.

Het lijkt er sterk op dat de inrichting van de weg en de kruising niet volgens de richtlijnen van de CROW zijn. Het gebied ligt in ieder geval binnen de bebouwde kom met een bord 30km zone. Langs de weg lopen echter strepen die een 60km zone suggereren. Ook de haaientanden zijn niet volledig aanwezig.

Gouwe IJssel Nieuws heeft zowel de gemeente Zuidplas als het recreatieschap om een reactie op de inrichting gevraagd. Hierop is nog geen reactie ontvangen.

Advertentie