8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Sportstichting Zuidplas organiseert schoolsportweek voor 1.400 leerlingen (+video)

De Sportstichting Zuidplas heeft deze week een schoolsportweek georganiseerd met de 10 basisscholen uit Nieuwerkerk aan den IJssel. In de Parkzoomhal, de kunstgrasvelden ernaast en bij de Jeu de Boules Nieuwerkerk krijgen de kinderen 10 verschillende sporten aangeboden.

De Sportstichting werkt hier samen met badmintonvereniging BCN, turnvereniging NGV, eXplosion dance, jeu de boules vereniging JBN, Barracuda waterpolo, leerlingen van het Thorbecke college, beroepsgymleerkrachten en de basisscholen in Nieuwerkerk om er een groot succes van te maken.

Met het mooie weer kan het programma doorgaan en genieten de kinderen van de activiteiten die er zijn. Wethouder Verbeek (onderwijs en sport) kwam nog even kijken tijdens een van zijn laatste dagen als wethouder en genoot zichtbaar van de kinderen.

Naast de sporten, variërend van waterpolo tot aan boksen, heeft de Sportstichting ook een kleine en een grote opblaasbare stormbaan neergezet. In totaal komen deze week ongeveer 1400 leerlingen sporten.

Advertentie