8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Smaakmakers uit Zevenhuizen voor derde keer bij elkaar

Op woensdag 18 mei vond de derde smaakmakersavond plaats in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Gemeente Zuidplas is bezig met het opstellen van een gebiedspaspoort voor Zevenhuizen, waar ook Oud Verlaat onder valt: een concreet toekomstperspectief voor het dorp en het buurtschap.

Om achter ‘de smaak van’ Zevenhuizen te komen, worden inwoners, ondernemers en andere organisaties betrokken bij dit proces. Inwoners konden in maart al meedenken via bijvoorbeeld de dorpstour en een online vragenlijst. En binnenkort worden er gesprekken gevoerd met ondernemers en andere organisaties in Zevenhuizen.

Een aantal inwoners wil actiever en vaker meedenken over het gebiedspaspoort: dat zijn de smaakmakers. Met de smaakmakers komt de gemeente ongeveer één keer per maand bijeen om het over verschillende onderwerpen te hebben. Zoals wonen, voorzieningen of groen in en om het dorp. Deze laatste bijeenkomst ging over het dorps karakter: wat is dat precies? En hoe kunnen we dat behouden en versterken?

De inbreng van inwoners, ondernemers en andere organisaties wordt gebruikt om tot een koers voor het gebiedspasport te komen. In de zomer gaat de bus weer terug het dorp in om dit met het dorp verder aan te scherpen. Ook de andere dorpen in de gemeente Zuidplas krijgen een gebiedspaspoort. Het volgende dorp dat aan de beurt is, is Moerkapelle. Inwoners van Moerkapelle krijgen daar binnenkort bericht over. Voor meer informatie over de gebiedspaspoorten, kunt u een kijkje nemen op https://www.maakzuidplas.nl/gebiedspaspoorten.

Advertentie