8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Voetbal in Moordrecht kan bijna over naar nieuw sportpark

Over ruim een maand gaat voetbalvereniging Moordrecht verhuizen van de huidige locatie naar sportpark ‘t Ambacht aan de noordzijde van het dorp. De realisatie van de velden en het clubgebouw verloopt voorspoedig. Vanaf augustus kunnen de wedstrijden hier gespeeld worden.

Verhuizing

Vol trots doet projectleider Bauke Vink de rondleiding door het nieuwe clubgebouw van de voetbalvereniging Moordrecht. Op de begane grond zijn de acht kleedkamers en daar boven de kantine. Bijzonder is het grote dakterras met een volop uitzicht over de drie velden. Volgende week zal het gebouw opgeleverd worden aan de voetbalvereniging. In juli kunnen de laatste zaken verhuisd worden van het oude naar het nieuwe gebouw, zodat het gebouw en de velden op tijd beschikbaar zijn voor het nieuwe voetbalseizoen.

Voetbal Moordrecht

Vrijwilligerswerk

Voor Vink is de overdracht extra bijzonder. Hij werkt bij het bouwbedrijf en is tegelijkertijd ook bestuurslid van de voetbalvereniging. “Ik heb allerlei petten op”, zegt hij lachend. Hij is niet de enige. Bij de kleedkamers is schilder Peter Admiraal bezig met het afkitten van kozijnen. Naast opdrachtnemer voor een deel van het schilderwerk, is hij ook in zijn vrije tijd druk bezig met schilderen en het begeleiden van vrijwilligers. Elke dag of avond is er een groep van 15 vrijwilligers actief. “Anderen begeleiden avond na avond de spelers op het trainingsveld. Leuk dat ik dit dan weer kan bijdragen. Zo doet iedereen wat” aldus Admiraal.

Schilder Peter Admiraal

Deskundige leden

Zonder de deskundigheid die deze leden vanuit hun werk inbrengen, kan de vereniging zo’n bouwproject niet realiseren. Datzelfde geldt voor de buren van de voetbal. Op hetzelfde park begeleidt Mike de Winter de realisatie van een gebouw voor de scouting en de vogelvereniging. Ook hij is zowel aannemer als bestuurslid van de scouting. De planning is dat zij in oktober het nieuwe gebouw in gebruik kunnen nemen.

Mike de Winter
Advertentie