8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Succesvolle trainingsavond NPV voor vrijwilligers

Op woensdag 1 juni organiseerde NPV een trainingsavond voor vrijwilligers. Joke Nobel van Viviano gaf deze training over coaching en hulpverlening. Er waren zo’n 50 vrijwilligers aanwezig.

 

Grenzen stellen in vrijwilligerswerk

Joke Nobel van Viviano gaf de training over coaching en hulpverlening. Aan de hand van een boeiend programma, dachten de deelnemers na over het stellen van grenzen in het vrijwilligerswerk. Dat deden zij aan de hand van voorbeelden, beeldspraak en oefeningen. Vaak gaan mensen met een zorgend hart over hun eigen grenzen heen en komen ze terecht in situaties van stress of zelfs burn-out. Als je leert je grenzen te stellen kun je jezelf en anderen beter helpen. De NPV wil haar vrijwilligers ondersteunen in hun vrijwilligerswerk, omdat zij grote waardering voor hun werk hebben. Ook wil de NPV vrijwilligers toerusten op situaties die zij in de praktijk tegen zouden kunnen komen.

NPV

De NPV is een christelijke beweging die passende en praktische hulp biedt aan iedereen die hulpbehoevend is. Hierbij kan worden gedacht aan helpen met boodschappen doen, een luisterend oor bieden of iemand even naar het ziekenhuis brengen. Meer informatie is te vinden op de website van NPV Zuidplas. Zowel als u hulp nodig hebt, of als u mensen weet die hulp nodig zouden hebben, dan kunt u zich melden bij de NPV. Iedereen is welkom!

Advertentie