8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

“Stagelopen” voor de loco-kinderburgemeester

Op de laatste dag in haar functie als loco-kinderburgemeester ging Lauren van Donk, samen met 4 leerlingen uit groep 7 en 8, op bezoek bij Zorg- en Kinderboerderij “In de Krom” in Moordrecht. Mede door haar lichte hooikoorts werd dit voor Lauren een echte snuffelstage.

Direct na aankomst werd er snel een rondje gelopen, om de verschillende dieren te bekijken. Vooral het pasgeboren kalfje en lammetje maakten grote indruk.

Na een beker frisdrank werden de jongedames gekoppeld aan leuke en enthousiaste dierenverzorgers. Deze namen de meisjes mee naar de verschillende dierenverblijven, waar ze informatie kregen over de soorten en hun verzorging. Hier werden als eerste de voer- en waterbakken schoongemaakt en daarna opnieuw gevuld. In sommige kippenhokken lagen verse eieren, die meegenomen werden om in de koelkast te leggen.

Het is een verrasend groot terrein met veel soorten dieren en verblijven, dus er moest veel gelopen worden. Even pauze dus met weer een drankje.

Daarna begon het echte werk. Het verzorgen van dieren is het niet alleen voeren en aaien, maar er moeten ook verblijven schoongemaakt worden. De meisjes moesten echt aan het werk. Kruiwagen en gereedschappen mee en poep scheppen, en ja, paardenpoep stinkt ook Lauren. Terug met volle kruiwagens.

 

Nog even langs kleinste schapenras van de wereld lopen waar net een tweede lammetje werd geboren…..

Na het opruimen van mest en gereedschap moest er natuurlijk nog even geknuffeld worden, waarna de meisjes met dank afscheid namen van hun begeleiders, en toch wel wat vermoeid vertrokken naar een welverdiende lunch.

Advertentie