8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Ambulance brengt bestuurster niet naar ziekenhuis maar op veilige afstand van mede inzittende

Een ambulance heeft zaterdagavond 19 juni de bestuurster van een verongelukte auto niet naar het ziekenhuis gebracht maar naar een locatie op afstand van het ongeval. Dat heeft de politie zondag laten weten aan Gouwe IJssel Nieuws.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond nadat inzittenden ruzie kregen tijdens het rijden. Door een ruk aan het stuur reed de auto over een lantaarnpaal en kwam tegen een boom tot stilstand. Beide personen zijn door ambulance personeel nagekeken maar behandeling in het ziekenhuis bleek niet nodig. De vrouw is echter wel in de ambulance meegenomen waardoor het leek alsof ze naar het ziekenhuis moest. Naar nu blijkt is dit gedaan om de ruziemakende personen uit elkaar te halen. De vrouw is een stuk verderop gebracht waar ze is opgehaald door familie.

Ook de jongen die in de auto zat is uiteindelijk door familie opgehaald. De politie heeft na het ongeval contact gehad met zijn familie die op ander half uur afstand van Nieuwerkerk woont. Hierop is de familie op weg gegaan om de jongen op te halen. De politie ontkend in een reactie dat de jongen volledig aan zijn lot is overgelaten. Verschillende omstanders vertellen dit verhaal dat tot veel verontwaardiging op sociale media leidt.

Volgens de politie gaf de familie aan op ongeveer 20 minuten afstand te zijn toen agenten besloten om verdere meldingen te gaan behandelen. “De jongen was op dat moment rustig en gaf aan dat hij daar zou wachten. Omdat er geen medische noodzaak was, de jongen weer rustig was en de familie van de jongen inmiddels onderweg was, zijn de collega’s door naar een volgende melding gegaan. De man is dus niet “aan zijn lot overgelaten”, er is wel degelijk hulp verleend” zegt de politie in een reactie tegenover Gouwe IJssel Nieuws.

Nadat de agenten waren vertrokken bleek echter dat de telefoon van de man compleet leeg was en hij niet zelf meer contact kon leggen met z’n familie die onderweg was. De man maakte volgens de omstanders de indruk hevig geschrokken te zijn en hebben hem laten bellen. De omstanders zijn blijven wachten tot de familie arriveerde.

Advertentie