8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Gebrek aan postbodes: Niet elke dag post in Moerkapelle

Door een gebrek aan postbodes van PostNL wordt er niet meer elke dag de post bezorgd in Moerkapelle. Na klachten op de Facebookpagina BuurtApp Moerkapelle heeft Gouwe IJssel Nieuws navraag gedaan bij PostNL of er helemaal geen post wordt bezorgd.

De woordvoerder van PostNL geeft aan dat het niet klopt dat er helemaal geen post wordt bezorgd maar wel dat er een groot probleem is : “Wel hebben we in Moerkapelle te kampen met onderbezetting en ziekte waarbij de krapte op de arbeidsmarkt nog een extra complicerende factor is. Dat zorgt ervoor dat het ons helaas niet iedere dag lukt om de post te bezorgen. Rouwpost en medische post bezorgen we wel dagelijks”. Op de Facebookpagina wordt laatste ontkend door de leden. PostNL beaamt dat er geen postbezorgers zijn voor Moerkapelle en kan niet aangeven tot wanneer deze situatie opgelost is.

Er staan vacatures open in Moerkapelle en ook in de omliggende dorpen. “We doen ons uiterste best om postbezorgers te vinden. Zo hebben we al diverse keren een advertentie geplaatst in de lokale media (zowel in Moerkapelle als in omliggende gemeentes) en geflyerd maar tot op heden is het ons helaas nog niet gelukt om de openstaande vacatures in te vullen. De krapte op de arbeidsmarkt plaatst ons – net als dat voor vele andere bedrijven het geval is – voor uitdagingen. Voor PostNL geldt dat we – over heel Nederland genomen – ongeveer 1300 postbezorgers te kort komen en we zijn dan ook met man en macht op zoek zijn naar nieuwe collega’s. We vangen dat nu op doordat postbezorgers extra uren maken, voorbereiders ook de wijken ingaan en bij pieken het kantoorpersoneel meehelpt. Maar het piept en het kraakt.

We vinden de situatie uiteraard heel vervelend voor de bewoners van Moerkapelle die hier last van hebben en we blijven ons best doen om de vacatures zo snel mogelijk op te vullen. Tot slot maak ik graag van de gelegenheid gebruik om iedereen die interesse heeft in een leuke baan als postbezorger, van harte uit te nodigen om bij ons te solliciteren!” aldus de woordvoerder van PostNL”.

Advertentie