8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Oudheidkamer Nieuwerkerk op 2 juli open

Op 2 juli is de Oudheidkamer van 14.00 – 17.00 uur in Nieuwerkerk aan den IJssel weer open. Naast de reguliere tentoonstelling over de geschiedenis van Nieuwerkerk is er ook de expositie ‘Aan de wand’ te bewonderen. Hierin worden schoolplaten voor geschiedenis en aardrijkskunde met toelichting gepresenteerd. 

In deze tentoonstelling worden schoolplaten voor geschiedenis en aardrijkskunde gepresenteerd met toelichting. Het is een dubbeltentoonstelling. De aardrijkskundeplaten worden beneden in de stal geëxposeerd en de geschiedenisplaten op de stalzolder. Het geschiedenisdeel is zo ingericht dat van een zelfde gebeurtenis twee platen van verschillende makers te zien zijn. Zo hangt er bijvoorbeeld een plaat over de gevangenneming en dood van Floris V die door Johannes Jurres is gemaakt en een die door Johan Isings is geschilderd.

De Oudheidkamer van de Historische Verenging Nieuwerkerk is aan de ‘s-Gravenweg 6a in Nieuewerkerk aan den IJssel. Meer informatie is vinden op de website https://www.hvnweb.nl/startpagina/index.php

Advertentie