8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Project apotheek en graansilo Zevenhuizen stil gevallen na vertrek ontwikkelaar

Het plan om de apotheek en de graansilo in de dorpsstraat van Zevenhuizen te vervangen voor nieuwbouw is stilgevallen nadat de ontwikkelaar van het plan zich teruggetrokken heeft. Dat nieuws valt terug te lezen in de Perspectief Ruimtelijke Opgave (PRO) Light 2022, welke op 5 juli door de gemeenteraad wordt behandeld.

Begin 2020 heeft het college een principebesluit genomen over de sloop van de voormalige apotheek en silo en herontwikkeling van het perceel naar appartementen. In de PRO staat dat omdat de ontwikkelaar zich terug heeft getrokken, het project stil is gevallen en de desolaat ogende silo voorlopig nog blijft staan.

Het plan bestond uit 2 delen, een klein pand aan de kant van de Dorpsstraat waar nu nog de apotheek staat en een appartementencomplex aan de ringvaart waar nu de oude vervallen graansilo staat. In de plannen lijkt het appartementencomplex op een pakhuis in plaats van de silo. De gemeente is van mening dat het aanblik van het vervallen gebouw niet kan “Met name de achter op het perceel gelegen silo doet afbreuk aan de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving“.

Advertentie