8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Gemeente Zuidplas: reconstructie Dalen- en Veldenbuurt start wel in 2025

De gemeente Zuidplas heeft een reactie gestuurd na een artikel over uitstel van het onderhoud aan de Dalen- en Veldenbuurt op deze site. In het document, de Perspectief Ruimtelijke Opgave (PRO) Light 2022 staat het niet goed en dat document is basis voor het artikel geweest. Wethouder Wybe Zijlstra laat weten het vervelend te vinden dat de oude planning in het PRO staat.

Een woordvoverder laat weten: In het Perspectief Ruimtelijke Ontwikkeling 2022 (PRO light 2022) staat helaas de oude planning voor de reconstructie van de Velden en Dalen vermeld. Deze reconstructie start eind 2025 en niet eind 2026. Dit is in lijn met de motie die is aangenomen tijdens de raadsbehandeling van de beheerplannen in januari 2022. Daarbij is met de raad afgesproken de planning voor de reconstructie Velden/Dalen naar voren te halen.

We vinden het vervelend dat per ongeluk de oude planning in deze versie van het PRO is opgenomen,” is de reactie van wethouder Wybe Zijlstra op de berichtgeving in Gouwe IJssel Nieuws. “Wij houden ons aan wat wij met de raad hebben afgesproken. De planning van de reconstructie is naar voren gehaald en staat nu voor eind 2025 op de planning. Onze excuses voor de verwarring die er is ontstaan. Wij zorgen dat de planning in een volgende versie van het PRO, die in eind 2022 verschijnt, correct wordt vermeld.”

De Perspectief Ruimtelijke Opgave (PRO) Light 2022 wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering van 5 juli a.s. Raadslid van Drenth (NEZ) is blij met het bericht en laat weten : “Prima dat het zo wordt opgelost, excuses aanvaard en vanzelfsprekend blijven we dit onderwerp nauwgezet volgen“.

Advertentie