8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Reconstructie Velden en Dalen start pas in 2026

De eerste schep voor de reconstructie van de Velden en Dalenbuurt in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat pas in het derde kwartaal van 2026 in de grond. Dat is in de ruwe planning terug te vinden in de Perspectief Ruimtelijke Opgave (PRO) Light 2022 welke op de agenda van de gemeenteraad staat op 5 juli aanstaande.

Opvallend is dat de gemeente 2,5 jaar uittrekt voor de voorbereiding terwijl een jaar geleden in een informatienota deze voorbereidingstijd nog werd geschat op 1,5 jaar. Hiermee wordt geen recht gedaan aan het buurtonderzoek van de PvdA/GroenLinks en NEZ en de eerder aangenomen moties in de gemeenteraad. Het lijkt of Zuidplas het onderhoud een jaar eerder start maar dat is de extra tijd voor voorbereiding.

Wij voelen ons, en met ons de inwoners, niet serieus genomen

Paul van Drenth (NEZ)

Tijdens de eerdere behandeling was er al weerstand vanuit het college omdat dit de financiële concequenties heeft bij het naar voren halen. De wens van de gemeenteraad om de Mossen buurt op te nemen in de PRO is ook in deze versie niet gelukt. Uit de eerdere informatienota bleek dat hier pas in 2029-2030 de eerste verbetering zal plaats vinden.

Gouwe IJssel Nieuws vroeg raadslid van Drenth om een reactie :”NEZ heeft samen met PvdA/GroenLinks het onderhoud van met name de wijken Velden en Dalen op de politieke agenda gekregen. Met een meerderheid is in de raad een motie aangenomen dat het groot onderhoud van deze wijken uiterlijk eind 2025, begin 2026 een aanvang zou nemen. Wij voelen ons, en met ons de inwoners, niet serieus genomen nu blijkt dat de gemeente de feitelijke uitvoering van de werkzaamheden wederom in de tijd opschuift. Hier komen we over te spreken.”

Interview met NEZ en PvdA/Groenlinks in 2021

Advertentie