8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

NEZ en PvdA/GL onderzoeken Dalen en Veldenbuurt over onderhoud buitenruimte (+video)

Na eerder al een buurtonderzoek in Zevenhuizen heeft de PvdA/GroenLinks fractie een buurtonderzoek gestart met Nieuw Elan Zuidplas (NEZ) over de buitenruimte in de Nieuwerkerkse Dalen- en Kruidenbuurt.

De beide fracties krijgen regelmatig signalen van bewoners dat ze klachten hebben over de buitenruimte. De wijk is al meer dan 40 jaar oud en de raadsleden noemen het ‘sleets’. Paul van Drenth (NEZ) woont al meer dan 40 jaar in de wijk met veel genoegen maar de de trottoirs en straatwerk is sleets, het hangt scheef, ligt verkeerd of is kapot. Dat noemt van Drenth een probleem.

Voor Jacques Bovens (PvdA/GroenLinks) is dit onderzoek pas geslaagd dat als men op het gemeentehuis besluit om op relatief korte termijn aan de slag gaat en dan niet een beetje een straatje doen of een beetje een fietspad recht leggen maar fundamenteel aan de slag gaat om de wijk een ander aanzien te geven. Hij geeft ook meer uitleg in de onderstaande video.

Beide politici hebben samen een korte vragenlijst opgesteld welke per email aan Bovens (j.bovens@zuidplas.nl) of aan Van Drenth (p.vandrenth@zuidplas.nl) kan worden verstuurd.

  1. Hoe tevreden bent u over de kwaliteit van uw woonomgeving, denk daar bij aan pleintjes, inrichting van de straten, paden, riolen, bankjes etc.
  2. Wat is uw mening over de hoeveelheid groen en over de inrichting van het groen in de wijken Velden en Dalen?
  3. Heeft u last van vervuiling in uw omgeving?
  4. Heeft u wel eens contact met de gemeente gehad over uw omgeving en indien dit zo is, wat is dan uw ervaring?

Met de flyer aan huis en huis en aandacht in de media hopen de politici genoeg reactie te krijgen van de bewoners. Zie hieronder het interview welke Gouwe IJssel Nieuws had met de raadsleden.

In 2018 is er door VVD raadslid Wiegman schriftelijke vragen gesteld over het onderhoud van de buitenruimte. Hieruit bleek dat de de Velden- en Dalenbuurt voor de jaren 2024/2025 op de planning staat. In hoeverre deze planning nog geldig is, is bij de redactie niet bekend.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg