8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

PvdA/GroenLinks en NEZ bieden “Staat van de Straat” aan over kwaliteit buitenruimte Velden en Dalen (+video)

De politieke partijen PvdA/Groenlinks en NEZ hebben het rapport Staat van de Straat aangeboden aan wethouder Schuurman van Zuidplas. De partijen hebben onder de inwoners van de Dalen en Kruidenbuurt in Nieuwerkerk aan den IJssel onderzoek gedaan en de bewoners zijn zeer ontevreden over de kwaliteit van de openbare ruimte.

In de Dalenbuurt wordt het straatwerk door de reagerende inwoners matig tot bar slecht beoordeeld. Bij regen staan de straten door de slechte kwaliteit van de riolering onder water. De bewoners hebben geen herstraatwerk gezien en als er al wat werd gedaan, was er sprake van ‘lapwerk’. Andere kritieken is eenzijdig groen en het zwerfvuil. Hier zijn de reacties (anoniem) terug te lezen.

Planning Zuidplas in PRO2021

In de Veldenbuurt is een gelijk beeld als in de Dalenbuurt. Bewoners spreken in de reacties over een verpauperde buurt na 31 jaar zonder onderhoud. In zowel de Velden als in de Dalen is al jaren sprake van mogelijk onderhoud maar een definitief plan lijkt steeds vooruit te schuiven.

Planning Zuidplas in PRO2021

Bij Perspectief Ruimtelijke Opgaven (PRO) 2020 was er nog sprake van 2024, in de PRO 2021 (waar de gemeenteraad 29 juni over praat) staat het al naar 2025-2027 in de planning. Wethouder Schuurman gaat kijken of er knelpunten naar voren gehaald kunnen worden. VVD, D66 en SP hebben al steun toegezegd aan PvdA/GL en NEZ bij het oplossen van de problemen.

Advertentie