8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Belangenvereniging ‘s-Gravenweg vindt grootscheepse ontwikkeling De Kolenerf niet passen

Met verbazing heeft de Belangenvereniging ‘s-Gravenweg afgelopen week de berichtgeving in ‘Hart van Holland’ editie Zuidplas van 29 juni jl. gelezen over de plannen met betrekking tot een woonvoorziening voor ouderen, het Kolenerf.

Voorzitter Marieke van der Putten legt uit : “Hierin wordt door de initiatiefnemer de suggestie gewekt dat de Belangenvereniging ’s-Gravenweg mee zou overleggen of zelfs zou instemmen met deze plannen. De werkelijkheid ligt absoluut anders en dit hebben wij de initiatiefnemer zo laten weten“.

Een Knarrenhof als woonvorm vinden wij een mooi principe, echter elke vorm van grootscheepse (bouw-) ontwikkeling aan de ’s-Gravenweg en omstreken past niet in de karakteristieke historische en landelijke omgeving en daar blijven wij ons als Belangenvereniging onverminderd voor inzetten” aldus van der Putten.

Het Kolenerf is een plan van projectontwikkelaar Laurens van der Bijl een schets heeft gemaakt voor zestien tweelaags-woningen. Op zijn website legt hij het alsvolgt uit ‘Het Kolenerf is een woonproject voor actieve zestigplussers. Het accent ligt op zelfstandig wonen in duurzame, geschakelde huizen rondom een erf waar gebruik gemaakt kan worden van een ontmoetingscentrum en de achterliggende landbouwgrond voor zowel recreatieve als educatieve doeleinden aangewend kan worden‘.

Dit plan is vooralsnog ingetekend op een perceel op de s’-Gravenweg 59C tegenover de slachterij van Boer. Volgens Hart van Holland heeft de gemeente de ontwikkelaar teruggestuurd om met de buurt een overeenkomst te krijgen. Daarnaast is hij in gesprek met het recreatieschap Hitland en hoopt hij met raadsleden in gesprek te gaan.

Advertentie