8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Straat in Nieuwerkerk mocht superpostcode prijs verdelen van Gaston

Op een saaie donderdagmiddag komt er een rood busje van de Postcodeloterij de Vikingrade in Nieuwerkerk aan den IJssel oprijden. Niets vermoedend is iedereen bezig met koken of de tuin aan het opknappen als er een man aanbelt met een rode postcodeloterij polo. Ah nee he, niet weer een verkoper aan de deur denkt men nog, maar het is anders…. De bewoners met postcode 2912 PM wonnen de Superpostcode prijs.

18 inwoners van het 24 huizen tellende straatje in de wijk Dorrestein krijgen geen verkooppraatje maar een controle of het klopt dat de bewoner daadwerkelijk meespeelt en dan komt de mededeling, u heeft een prijs gewonnen, straks komen we weer langs. Ondertussen is Gaston gearriveerd en gaat met een TV ploeg bij enkele bewoners naar binnen. De meeste bewoners hadden 1 of 2 loten maar enkele hadden meer loten. De superpostcodeprijs van 1 miljoen wordt verdeeld over het aantal loten in de postcode.

Uiteindelijk worden er nog wat shots van Gaston door de videoploeg geschoten en daarin laat Gaston weten dat de 18 deelnemers een bedrag van 1 miljoen mogen verdelen. Niet alle winnaars zijn aanwezig of willen in beeld komen maar een groot aantal gaat op de foto en film met de prijs. De Postcodeloterij had een ijsboer ingehuurd om het te vieren met een ijsje. Wie niet aanwezig was, kreeg de officiele envelop in de brievenbus met de prijs. Van het miljoen gaat 29% naar de belasting in kader van kansspelbelasting.

Advertentie