8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Oud papier Moerkapelle mag voorlopig in kratjes en containers

De inwoners van Moerkapelle mogen voorlopig in kratjes en containers worden aangeboden als inwoners geen doos hebben of het niet kunnen bundelen. Dat staat in een excuusbrief aan de inwoners van het dorp van de gemeente Zuidplas die rondgebracht is.

Vorige week liet afvalinzamelaar Cyclus kratjes en containers met oud papier staan tijdens de maandelijkse ophaalronde en kregen inwoners te horen dat alleen papier in een bundel of in een doos voortaan meegenomen is. Niemand wist van de regeling en hierop heeft VVD raadslid Bueving schriftelijke vragen gesteld die overigens door het reces pas in september worden beantwoord. De inwoners kregen via een brief eerder bericht.

De afgelopen jaren ontstonden steeds meer alternatieve manieren van aanbieden. Bijvoorbeeld met wasmanden, eigen minicontainers/klikos, kratten etc. Deze manier van aanbieden is extra bewerkelijk en meer belastend voor de medewerkers die het papier inzamelen. We hebben daarom besloten om de bestaande regels voor de wijze van aanbieden strikter te volgen. Daarom lieten de inzamelaars bij de laatste inzamelrondes het niet juist aangeboden oud papier staan. Helaas hebben wij u over deze aanscherping niet geïnformeerd. Hiervoor bieden wij u onze excuses aan” legt Zuidplas uit in de rondgebrachte brief. Op sociale media wordt om de reden smalend gereageerd, inwoners vinden het raar dat dezelfde inzamelaar die zware GFT bakken zeult, het papier te zwaar vindt.

Zuidplas roept op om te stoppen met alternatieve krattenen containers maar gaat door de knieën totdat er papierbakken komen :”Wij zijn ons ervan bewust dat een kartonnendoos niet altijd beschikbaar is en dat u soms te veel papier of karton heeft om bijeengebonden bundels van te maken. Daarom zorgen wij voor meer brengcontainers voor oud papier. Wanneer en waar wij deze brengcontainers plaatsen, communiceren wij via onze kanalen. Tot die tijd halen wij bij uitzondering ook het papier op dat op de oude wijze in kratten en dergelijke is aangeboden“. De gemeente wijst er op dat papier ook ingeleverd kan worden bij V.V. Moerkapelle op bepaalde tijden die staan op website van de vereniging.

Opvallend was dat afgelopen zaterdag in Moordrecht overal lege kratjes stonden na het ophalen van het oud papier door vrijwiligers. De gemeente Zuidplas heeft per dorp klaarblijkelijk een eigen manier van regels stellen.

Advertentie