8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

GGD Hollands Midden treft voorbereidingen voor vaccinatie campagne apenpokkenvirus

In de regio Hollands Midden wordt er hard gewerkt aan het mogelijk maken van tegen het Monkeypoxvirus (apenpokkenvirus) vaccinaties. Echter, is de GGD Hollands idden op dit moment nog niet zover dat er daadwerkelijk gestart kan worden met het vaccineren.

Personen die in aanmerking komen voor vaccinatie zullen hiervoor persoonlijk worden uitgenodigd. Om iedereen die in aanmerking komt te bereiken wordt er samengewerkt door het Centrum Seksuele Gezondheid, de HIV-behandelcentra, huisartsen en de afdeling Algemene Infectieziektebestrijding van onze regio.

Zodra duidelijk is wanneer het vaccineren begint, zal dit op de website www.ggdhm.nl bekend gemaakt worden. De GGD roept op om graag nog even geduld te hebben en de website in de gatente houden Het is niet mogelijk om op eigen initiatief een afspraak te maken voor een Monkeypox-vaccinatie.

De GGD Amsterdam en GGD Haaglanden zijn op maandag 25 juli begonnen met vaccineren tegen het Monkeypoxvirus (apenpokkenvirus) in opdracht van het ministerie van VWS en hopen hiermee een belangrijke stap in het bestrijden van de uitbraak van deze infectieziekte te zetten.

Advertentie