8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Zuidplas haalt alleen omgekeerde vlaggen weg bij gevaar verkeersveiligheid

De gemeente Zuidplas haalt alleen vlaggen weg die een gevaar op kunnen leveren voor de verkeersveiligheid. Dat laat de woordvoerder van de gemeente weten na vragen van Gouwe IJssel Nieuws, na een bericht dat aan de Bredeweg in Zevenhuizen en Moerkapelle diverse vlaggen waren weggehaald.

Op diverse plekken in Zuidplas zijn Nederlandse vlaggen ondersteboven opgehangen uit protest tegen de voorgenomen maatregelen om de stikstofdispositie te verminderen. Deze vlaggen zijn door boeren opgehangen als noodkreet tegen de maatregelen . Vorige week liet de provincie weten alle vlaggen op kruispunten en wegen in beheer bij de provincie vanaf 5 augustus weg te halen.

Zuidplas neemt geen soortgelijke maatregelen laat de woordvoerder weten :”Op dit moment zijn we samen met de regiogemeenten in gesprek met de initiatiefnemers. Wij kiezen ervoor om de vlaggen op dit moment nog niet weg te halen. In de samenleving is steeds meer polarisatie te zien en deze ontwikkeling willen we niet verder onder druk zetten in het belang van de openbare orde en veiligheid. Uiteraard halen wij vlaggen die een gevaar voor de verkeersveiligheid opleveren weg“.

Op de vraag of de gemeente in kader van verkeersveiligheid de vlaggen langs de Bredeweg weggehaald heeft antwoorde de woordvoerder resoluut “Zuidplas heeft de vlaggen niet weggehaald“. Wie wel de vlaggen heeft weggehaald, is niet duidelijk.

Niet alle inwoners kunnen de omgekeerde vlag als protestmiddel waarderen en willen dat de vlaggen worden weggehaald. In andere gemeenten heeft dit tot problemen geleid zoals bedreigingen van burgemeestersen diefstal van een auto van de vlagverwijderaar in Wezep.

Advertentie