8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Het Groene Hart Event: Hét event voor én door alle Groene Hart betrokkenen

Op 23 september 2022 is er een Groene Hart jaarevent met als thema “Waar het schittert en schuurt”. Dit unieke evenement is voor én door alle Groene Hart betrokkenen georganiseerd. Het is hét jaarevent (of dé plek) waar iedereen die actief is bij de inrichting, de verbetering en het beheer van de leefomgeving in het Groene Hart samenkomen.

Het programma is dan ook volledig samengesteld met presentaties, workshops en voorstellingen van burgers, bestuurders, de stedelingen en ondernemers van het Groene Hart maar ook door iedereen die het gebied onderhouden zoals Staatsbosbeheer, de provinciale Landschappen en maatschappelijke organisaties.

Wat is jouw verhaal over het Groene Hart? Het Groene Hart is een gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd wordt. Het landschap is divers, de openheid en karakter vormen een belangrijk en uniek contrast met de grote steden er omheen. Het Groene Hart heeft zich door de eeuwen heen altijd aangepast aan de (landbouw) economische en maatschappelijke trends. Gezien het klimaat en de (inter) nationale verplichtingen op gebied van biodiversiteit en waterkwaliteit zal het Groene Hart zich wederom gaan aanpassen. Wat betekent dat voor het bodem- en watersysteem, de biodiversiteit en de kwaliteit van het landschap die leidend worden voor ruimtelijke functies. En wat betekent het voor de bewoners en de bedrijven?

Willy de Zoete, voorzitter Bestuurlijk Platform Groene Hart (of moet dit Patricia Braaksma zijn, programma coördinator BP Groene Hart): “We hopen dat veel mensen uit het Groene Hart met voorstellen komen om een interessant programma te maken voor een inspirerende viering in een informele setting. We starten de dag met een Groene Hart lunch en eindigen met een glas in de hand en uitzicht op het karakteristiek Groene Hart landschap. Het centrale thema van dit jaar is: Waar het schittert en schuurt. “

Wil jij op het podium staan tijdens het Groene Hart Jaarevent? Meld je dan hier aan: Aanmelden Daar bent u toch ook bij? Uiteraard ben je ook welkom om te komen luisteren, praten en mee te doen tijdens de drie workshopsrondes. Meld je dan gewoon aan dat je komt! Aanmelden Wij kijken uit naar uw komst! Datum: vrijdag 23 september 2022 Adres: De Boerinn, Mijzijde 6 te Kamerik, www.deboerinn.nl Tijd: 12.30 tot 19.00 Leeftijd: < 18 Kosten: Gratis

Advertentie