8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Moordrechtenaar Pieter Blonk genomimeerd als Freelancer of the Year  

ZZP Nederland organiseert dit jaar wederom de Freelancer of the Year Awards (FOTY) Tijdens deze verkiezing gaan we op zoek naar de beste zzp’er van het jaar. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden en het staat iedereen vrij om een bevlogen vriend, familielid of buurtgenoot die zzp’er is te nomineren. Moordrechtenaar Pieter Blonk is al genomineerd als kanshebber voor de Freelancer of the Year Awards. In het onderstaande interview legt hij uit wat hij doet, waarom hij gekozen heeft om als ondernemer te starten.

Wie ben je en wat doe je? Sinds wanneer ben je ondernemer? 

Ik ben Pieter Blonk. 38 jaar jong. Getrouwd met Miranda en vader van Milou en Xem. Ik heb een achtergrond van 17 jaar bij Defensie. Bij Defensie ben ik als soldaat begonnen en ben ik doorgegroeid tot onderofficier. Ik heb meerdere leidinggevende functies bekleed en ben werkzaam geweest als militair verpleegkundige. Na 17 jaar Defensie en 5 uitzendingen naar Afghanistan ben ik in februari 2020 mijn eigen onderneming XPACT training & coaching gestart. Ik werk vanuit XPACT training & coaching als mental coach en teamtrainer. Ik begeleid mensen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen en ik train teams in een betere samenwerking. Dit doe ik door teamtrajecten, 1 op 1 trajecten en een avontuurlijke coachingsreis naar ItaIië. Alles doe ik met mijn missie in gedachten: mensen in laten zien dat kwetsbaarheid een kracht is en geen zwakte.  

 Wat maakt zelfstandig ondernemen zo leuk? 

Ik was veel van huis in mijn werk als militair. Nadat ik bij Defensie ben weggegaan heb ik één afspraak met mijzelf gemaakt. Ik ga alleen nog maar dingen doen die ik leuk vind. Als zelfstandig ondernemer ben ik zelf de beheerder van mijn agenda en het werk dat ik doe. Ik volg hierin heel sterk mijn gevoel. Wanneer iets goed voelt voor mij, ga ik de samenwerking aan. Wanneer dit niet het geval is of mijn agenda dit eigenlijk niet toe laat, zeg ik nee.  

 Waar woon je en op welke wijze is je bedrijf verbonden met de plaats/regio? 

Ik ben woonachtig in Moordrecht. Hier is tevens ook mijn praktijkruimte gevestigd. Ik ben persoonlijk erg verbonden met het dorp. Ik woon hier al mijn hele leven en ken veel mensen. Met mijn bedrijf steun ik de lokale korfbalvereniging IJsselvogels door middel van sponsoring. Daarnaast sponsor ik ook nog een autocoureur uit Gouda. Ik heb tijdens de coronapandemie mijn coaching gratis beschikbaar gesteld voor de horecaondernemers uit de regio. Ik vond het belangrijk dat zij ergens terecht konden. Op deze manier probeer ik verbonden te zien met de regio en probeer ik maatschappelijk te ondersteunen. Als veteraan draag ik graag mijn steentje bij tijdens bijvoorbeeld Dodenherdenking. Hiervoor heb ik goed contact met de lokale Oranjevereniging.  

Waarom neem je deel aan de FOTY Awards? 

De afgelopen maanden heb ik zelf ook een coach gehad om te kunnen sparren bij het bouwen aan mijn bedrijf. Van mijn coach en van meerdere coaches kreeg ik regelmatig te horen dat ik zelf wat meer mijn podium zou mogen pakken. Ik vind daarom deze awards een mooie gelegenheid om het (spreekwoordelijke) podium te pakken en mijn bescheidenheid los te laten. Het ligt buiten mijn comfortzone en juist daar ligt mijn groei. Kortom, ik mag best wel eens openbaar trots zijn op wat ik doe en bereik.  

 Hoe onderscheid jij je ten opzichte van andere bedrijven? 

Precies dit is zo’n vraag welke ik heel lastig vind om te beantwoorden. Ik neig direct naar mijn telefoon om deze vraag door te spelen naar andere mensen. Ik ga hem uiteraard zelf beantwoorden. Ik ben een betrokken en no-nonsense coach/teamtrainer welke zegt waar het op staat. Ik benoem wat ik hoor en zie en hou daarmee altijd de spiegel voor. De spiegel kan heel confronterend zijn en dit is soms heel hard, maar het komt altijd uit mijn hart. Ik gebruik mijn eigen rugzak (levenservaring) als voorbeeld om de coaching praktisch te houden en niet zweverig te laten zijn.  

Advertentie