8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Drukke voorbereidingen voor vlootschouw in Nieuwerkerk (+video)

Na drie jaar staat het grootste evenement van Nieuwerkerk, de Vlootschouw, weer op de agenda. Op zaterdag 17 september is het Wijde Gat van de Ringvaart in Nieuwerkerk aan den IJssel weer het toneel voor de vlootschouw. Zowel de edities van 2020 en 2021 zijn door de coronapandemie niet doorgegaan dus krijgt de organisatie uit naar de komende editie.

Stichting Evenement is al druk bezig met de voorbereidingen legt vrijwilliger Dick Belt uit in de onderstaande video. Afgelopen zaterdag werd een deel van het podium met licht en geluid al getest op het droge. Ondertussen gaan de andere voorbereidingen door zoals het zoeken van vrijwilligers, het regelen van sponsoren en de communicatie rond het evenement.

Overdag zijn er diverse activiteiten voor de kinderen waaronder springkussens en een stormbaan van de Sportstichting Zuidplas waarbij de kinderen ook prijzen kunnen winnen. Modelboten vereniging A.M.V.Z. is aanwezig met oa. speciale modelboten om het varen te oefenen. Muziek wordt tijdens de dag en avond door een DJ verzorgd.

Volgens Belt zijn de optredens tijdens de Vlootschouw vooral Zuidplas gericht. Volgens hem kan eXplosion dance niet ontbreken en zal meerdere keren optreden. REND Dance maakt haar debuut tijdens de vlootschouw. Tijdens de lasershow van RDV Laserevents tijdens de afsluiting van de avond, zal de slagwerkgroep Afslag 9 uit Zevenhuizen optreden. Wat is een vlootschouw zonder zeemansliederen dus treden de Moordtzangers traditioneel weer op.

Tijdens de Vlootschouw is het de bedoeling dat de boten rondvaren door de deelnemers versierd worden in het thema Vrijheid. De jury zal in het avonddeel rondvaren om een oordeel te vellen. Aan het einde zal de jury diverse prijzen uitreiken zoals mooiste schip. De organisatie roept de omwonenden op om de tuinen langs de Ringvaart te versieren. Hiervoor heeft de jury ook een prijs beschikbaar.

Advertentie