8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Jeugdvakantieweek Nieuwerkerk start maandag – Waterspektakel met brandweer gaat niet door (+video)

Aankomende week is de traditionele jeugdvakantieweek van Stichting Zo! Zoals altijd zijn de activiteiten in de eerste en laatste week van de zomervakantie, in de laatste week zijn alle activiteiten in Nieuwerkerk aan den IJssel. In de onderstaande video legt Manuela namens stichting Zo! uit wat er te doen is.

Domper voor haar en haar team is de afzegging van de brandweer voor het Waterspektakel welke woensdagavond stond gepland. De veiligheidsregio Hollands Midden heeft de brandweer geen toestemming gegeven, in overleg met Dunea, om water te gebruiken nu er sprake is van watertekorten in het land. Manuela is met haar team nog aan het kijken voor een alternatief voor de woensdagavond. Ze benadrukte dat ook de vrijwilligers van de Brandweer in Nieuwerkerk het erg jammer vinden dat ze niet mogen komen. Eventueel alternatief programma komt op de Facebookpagina van de jeugdvakantieweek

Maandag 15 augustus

Opening bij de Hockey
De opening van de Jeugdvakantieweek vindt plaats bij de Hockeyvereniging. Kom je uitleven op een megastormbaan van wel 27 meter en volg een Hockey clinic die georganiseerd wordt door NHC De lissel. Een sportieve start van deze week vol sport- en spelplezier!

Waar: NHC De Ussel, Sportpark Dorrestein 3
Hoe laat:
10:00 – 10:15 uur Opening door wethouder Klovert
10:15 – 10:30 uur Groepsindeling maken
10:30 – 12:00 uur Start activiteiten
Voor wie: 6 t/m 12 jaar (indeling wordt ter plaatse gemaakt aan de hand van leeftijd)
Toegang : Gratis
Begeleiding: Vrijwilligers Jeugdvakantieweek en NHC De lissel

Poppentheater Poppen en Meer
Bonje op de boerderij
Oma Beppie die al 50 jaar voor de boerderij van de Koning zorgt gaat met hem op reis om haar broer in Australië te bezoeken. Driekus en Carlijn krijgen de opdracht om voor de boerderij te zorgen. Driekus vindt het maar niks; een koninklijke dienaar hoort toch niet op een boerde-rij. Tussen de dieren is ook niet alles koek en ei. Hendrik haan wil beroemd worden en kraait de hele dag door tot grote frustratie van zijn vrouw Hendrika die aan het broeden is. De biggetjes missen hun moeder. De koe is jaloers op het paard want die is zo mooi en het paard kijkt neer op de koe. Ondertussen moeten de muizen het opnemen tegen de rat. Zullen ze de hardloopwedstrijd winnen? Kortom een beestachtige bende. Zal oma Beppie tevreden zijn als ze terugkomt op de boerderij? Een prachtige familievoorstelling met belichting, muziek en geluidseffecten.
Waar : ‘t Blok, IJsermanpad 1
Hoe laat: 15:00 — 16:00 uur
Voor wie: 4 t/m 12 jaar
Toegang: €2,- per kind/begeleider (gepast betalen)
Begeleiding: Vrijwilligers Jeugdvakantieweek en Carla Vis

Dinsdag 16 augustus

Sport en Spel festijn
Vandaag is de Sporthal gevuld met luchtkussens! Een stormbaan, springkussen en pannakooi staan voor je klaar. Spelen maar! Natuurlijk zijn er ook andere activiteiten zoals badminton, boogschieten en trampoline springen.
Waar: Parkzoomhal, lersestraat 15
Hoe laat: 14:00 – 16:00 uur
Voor wie: 7 t/m 12 jaar
Toegang: € 2,50 (gepast betalen)
Begeleiding: Vrijwilligers Jeugdvakantieweek en Sportstichting Zuidplas

Woensdag 17 augustus

Middag in en om ‘t Blok
Vanmiddag ben je weikom bij ‘t Blok! Er worden groepjes gemaakt en per groepje ga je leuke dingen doen! Je gaat knutselen met de BLOKKIES KIDS CLUB en in een andere ruimte is het mogelijk om je te laten schminken. Moet je even wachten of ben je al aan de beurt geweest? Dan zijn er leuke sportactiviteiten op het buitenterrein! Als je alle activiteiten hebt afgerond, hebben we ‘bij mooi weer’ een heerlijke verkoeling klaar staan. Kom je ook?
Waar: IJsermanpad la
Hoe laat: 13:30 — 15:30 uur
Toegang: € 2,- (gepast betalen)
Begeleiding: Vrijwilligers Jeugdvakantieweek, Blokkies Kids Club, Cemil de Wolf en M-Schmink

Alternatief voor Waterspektakel
Het waterspektakel met de brandweer is geannuleerd, volg de Facebookpagina van de jeugdvakantieweek voor meer informatie.

Donderdag 18 augustus,

Spelen in de Speeltuin!
Zoals ieder jaar is ook dit jaar de speeltuin speciaal open voor de Jeugdvakantieweek met verschillende activiteiten, zoals knutselen, iets lekkers maken en je kunt je natuurlijk helemaal uitleven op alle speeltoestellen.
Waar : Speeltuin “De Ilsselkids’, Kleinpolderlaan 100
Hoe laat: 11:00 — 15:00 uur
Voor wie: Alle leeftijden
Toegang: € 2,50 (gepast betalen)
Begeleiding: Vrijwilligers van speeltuin “De aselkids”

Vrijdag 19 augustus

Speurtocht
Samen met je vriendjes en vriendinnetjes speuren door het dorp. Wie weet wat je allemaal tegenkomt! Natuurlijk zijn er ook prijsjes te winnen, dus doe je best!
Waar: Start + finish bij de Hoed, Oranjepad 4-10
Hoe laat: 11:00 — 13:00 uur
Voor wie: Alle leeftijden (jonge kinderen onder begeleiding i.v.m. oversteken)
Toegang: € 1,- (gepast betalen)
Begeleiding: Vrijwilligers Jeugdvakantieweek

Zwemdisco
Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer de ZWEMDISCO! Dit wordt gegarandeerd een groot feest met DJ Gijs! We maken er een spetterend feest van! Kluisjes kosten € 0,10 per kluisje. De kantine en tribune zijn open.
Waar: Zwembad Polderbad, lersestraat 15
Hoe laat: 18:30 — 20:00 uur
Voor wie: 6 t/m 12 jaar
Toegang: € 2,50 (gepast betalen)
Begeleiding: Vrijwilligers Jeugdvakantieweek, Sportstichting Zuidpias en DJ Gijs
Zwemdiploma verplicht!

Advertentie