-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Jeugdvakantieweek 2022 in Nieuwerkerk geopend (video)

De Jeugdvakantieweek 2022 in Nieuwerkerk aan den IJssel is op maandag 15 augustus door wethouder Klovert en kinderburgemeester Thomas Schouten offciëel geopend. Bij NHC De IJssel was een stormbaan en werden er hockeyclinics gegeven door vrijwilligers van de hockeyvereniging.

Wethouder Klovert hield geen lange toespraak, de kinderen stonden al te popelen om over de stormbaan te gaan en daarom verklaarde hij met de kinderburgemeester Thomas de Jeugdvakantieweek te openen door samen over de stormbaan te gaan. In een recordtijd stond Thomas aan de andere kant van de baan te wachten op de wethouder die onderweg nog een vastzittend kind los haalde en om zijn gemak de finish over kwam.

Deze week heeft stichting Zo! met deze jeugdvakantieweek een druk programma, dinsdag is er sportinstuif, verzorgd door de sportstichting Zuidplas, in de Parkzoomhal, woensdag zijn er activiteiten in ’t Blok, donderdag is het spelen in de speeltuin de IJssel kids en vrijdag de traditionele speurtocht en als afsluiter de zwemdisco in het Polderbad.

De veiligheidsregio Hollands Midden geeft tot nu toe geen toestemming voor het waterspektakel van woensdagavond tot teleurstelling van het brandweerkorps Nieuwerkerk en de organisatie. Er wordt nog nagedacht over een alternatieve invulling.

Advertentie