8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Voetbalvereniging Moordrecht van start op nieuwe sportpark ‘t Ambacht

Afgelopen zaterdag heeft voetbalvereniging Moordrecht haar nieuwe velden en clubhuis officieel in gebruik genomen. Cor de Rek, het oudste lid, knipte samen met twee jeugdleden het lint door. Dat was het signaal voor de leden om het clubhuis in te gaan en het openingsfeest te beginnen. Eerder op de dag had de voetbaljeugd het sportpark al in gebruik genomen met een clinic en vriendschappelijke wedstrijden.

Terug naar de roots

Na 50 jaar op sportpark ‘t Lage te hebben gespeeld is de voetbalvereniging Moordrecht terug op een plek vlakbij waar ze van 1928 tot 1970 hebben gespeeld. Vanaf nu is sportpark ‘t Ambacht de thuisbasis van de club. Vanuit het clubhuis hebben ze een schitterend uitzicht over de drie voetbalvelden met daarachter recreatiegebied ‘de Groenblauwe zone’. Er zijn twee kunstgrasvelden en één ‘echt veld’. Dat veld ligt er al groen bij, maar moet de komende maanden nog wel ontzien worden.

Panorama van het uitzicht vanaf het terras met op de achtergrond de groenblauwe zone en Westergouwe

Trots

Voorzitter Ton Redegeld stond stralend van trots voor het nieuwe gebouw. “Ik ben vooral ook trots op de vrijwilligers. Heel veel mensen hebben hun steentje bijgedragen”. Wethouder Wybe Zijlstra feliciteerde de vereniging met een ontzettend mooi en duurzaam gebouw. “Knap hoe het hier binnen enkele jaren van intentie naar realisatie is gegaan. Ik wens u een hele mooie toekomst met veel sportief plezier”. Zijlstra vertelde dat de kantine op de oude lokatie nog een maand langer blijft staan. Dit gebouw gaat in de maand september gebruikt worden om vluchtelingenkinderen onderwijs in te geven. Die kinderen verblijven dan in de crisisnoodopvang in sporthal de Zuidplas.

Officiële opening

Voorzitter Redegeld wilde geen namen noemen, omdat er zoveel mensen hard geholpen hebben. Toch maakte hij een uitzondering voor bouwer Bauke Vink en Martijn Cosijn, de voorzitter van de bouwcommissie. Het waren hun zonen Robin en Morris die samen met Cor de Rek het lint mochten doorknippen. Daarna was het meteen gezellig druk in het clubhuis.

De jeugdleden voor het nieuwe clubhuis.

Meer foto’s in het fotoalbum van Gouwe IJssel Nieuws op Facebook

Advertentie