8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

30 augustus geen treinen in Zuidplas en Waddinxveen

Op 30 augustus rijden er geen treinen in Zuidplas, Waddinxveen en Gouda vanaf 05.00 uur. Volgens de vervoerder NS is er een staking in Midden Nederland en wordt het hart van de NS, Utrecht, geraakt. Daarom is er door de NS besloten dat veel treindiensten uitvallen in heel Nederland waaronder ook de R-Net treinen van NS dochter Albellion tussen Gouda, Wadddinxveen en Alphen aan den Rijn.

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren ook dinsdag 30 augustus actie: de vierde dag van de aangekondigde estafettestaking. De acties zijn morgen gericht op Midden-Nederland. Door de impact van de staking kunnen er de hele dag geen NS treinen rijden, met uitzondering van het traject Amsterdam – Schiphol. Eurostar en Thalys rijden wel, overige internationale treinen rijden niet in Nederland. Ook de treinen van de regionale vervoerders blijven rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda. De reisplanner op de website van de NS wordt in de loop van de maandagavond bijgewerkt.

“Utrecht is een plek waar heel veel collega’s hun werkdag beginnen. Vanuit Utrecht rijden collega’s normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen en werken veel collega’s die dagelijks bezig zijn met de coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstekkende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland” laat de NS weten op haar website.

Advertentie