8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Geslaagde 112 dag in Nieuwerkerk aan den IJssel (+video)

De 112 dag in Nieuwerkerk aan den IJssel kan oprecht geslaagd worden genoemd. Veel kinderen en ouders waren blij dat dit festijn na 3 jaar weer door mocht gaan. Alleen het rondjes rijden met de brandweerwagen en de spuiten met water door de jeugdbrandweer waren niet op het programma. Met het warme weer en de hoge opkomst kan de organisatie terugkijken op een mooie dag.

Naast de presentatie van het brandweerkorps Nieuwerkerk aan den IJssel van het eigen materieel was het watertransportvoertuig van Boskoop aanwezig, net als een crashtender van de Koninklijke Luchtmacht van vliegbasis Eindhoven. Veel kinderen vonden het machtig om even achter het stuur van deze brandweervoertuigen te kruipen.

De politie had ook flink uitgepakt want naast de bekende informatie konden kinderen een stoere politietattoo krijgen, mocht men op de politiemotor of ME-er zijn in een pak met helm en schild en was er een presentatie van de wapens die een arrestatieteam van de DSI gebruikt. Voor wie droomt van een snelle politiecarriere stond de supersnelle Audi van het team verkeer te pronken. In een escape room trailer was een drugslab waar kinderen door heen konden gaan.

Het Witte Kruis stond met een voertuig van het orgaantransport en kennelijk was de sirene makkelijk aan te zetten want die klonk veelvuldig. Team veiligheid van de gemeente Zuidplas presenteerde zich met de handhaving bus, de veiligheidsbus en de motor. Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas was aanwezig met informatie over het werk dat zij doen.

De politie gaf demonstraties over hoe men omgaat met de arrestaties van verdachten waarbij zelfs meerdere malen een waarschuwingsschot werd gelost. Opvallend was dat de boef steeds wist terug te keren maar de kinderen gilde dan gelijk naar de politie dat de boef er weer was. Zijn handlanger dacht verstopt te zitten in een achterbak maar daar trapte de politie niet in.

De brandweer gaf een demonstratie hoe snel zij een auto kunnen blussen om daarna ook een slachtoffer te kunnen bevrijden met een wervelplan. Met zwaar materiaal verandere de (sloop) Fiat snel naar een cabrioletuitvoering waarna het slachtoffer gered kon worden.

Advertentie