8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Oranjebuurt wil moderne speeltuin tussen de huizen in Nieuwerkerk (video)

De bewoners van de oranjebuurt willen een moderne speeltuin tussen de huizen van de Prinses Irenestraat en de Koningin Julianastraat. Dit bleek uit een bijeenkomst die de SP afdeling Zuidplas had georganiseerd in de speeltuin. De spelende kinderen kregen pannenkoeken die daar door de partij werden gebakken.

De speeltuin bevat een aantal speeltoestellen die volgens de bewoners nogal gedateerd zijn. “de glijbaan wordt enorm heet als de zon er op staat en is heel hoog” legt raadslid Serena Rodenburg uit. Buurtbewoner en moeder Annemiek legt uit ‘Mijn kinderen komen nu op een leeftijd dat ze naar de speeltuin kunnen maar hier kan ik niet blij worden. Een mooie moderne speeltuin is er verderop in de duurdere wijk Esse maar daar kunnen de kinderen niet alleen”.

Vrijwilliger Joke van de SP is druk in gesprek met kinderen en ouders maar ook bewoners. Ze maakt een uitgebreide inventarisatie van de wensen die er zijn. “Maar het is niet alleen de desolate staat van de speeltuin, er zijn veel klachten over het onderhoud van de paden tussen de woningen. Daarbij wijst de gemeente naar Vestia en Vestia weer naar de gemeente”.

De bewoners haalden handtekeningen op en de SP gaat hier verder mee aan de slag met de wensen. De kinderen willen graag een pannakooi (standaard maat 6m x 4m), skeelerbaantje, korfbalmand, lagere glijbaan, schommel, klimrek en een wipwap. De ouders hebben ook wensen, met name om te kunnen schommelen met babys en peuters werd gevraagd om een moeder-kindschommel met een babyzitje en een 2 persoonsschommel. Het speeltuintje zou ook geschikt moeten zijn voor hele kleine kinderen. Nu moeten zij om met hun kinderen te kunnen schommelen naar verder weg gelegen wijken.

Advertentie