8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Directeur Comenius gaat dialoog aan met ouders en leerlingen na ophef kledingregels

De directeur van het Comenius College in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat de dialoog aan met leerlingen en ouders. Dat laat directeur Mark van Burgel weten aan Gouwe IJssel Nieuws. Afgelopen week werd deze nieuwssite benaderd door ouders over de nieuwe kledingregels waarbij blote buiken en schouders maar ook slippers niet meer waren toegestaan op de school. Zowel op school als op sociale media barstte de discussie tussen voor- en tegenstanders van de maatregel los.

Op het verzoek van Gouwe IJssel Nieuws om in kader van wederhoor een reactie te geven, bleek dat directeur Mark van Burgel dit niet wilde doen. Hij was verbaasd en teleurgesteld over de publicatie van het artikel over de kledingregels zonder dat hij hier van wist of op kon reageren. Zijn prioriteit ligt bij de dialoog met leerlingen, ouders en collega’s.

Op dit moment geef ik als school geen formele reactie omdat ik eerst met onze eigen leerlingen, ouders en medewerkers in gesprek ga. Ik hecht er waarde aan om dit proces eerst voldoende af te ronden voordat ik zaken met u als krant deel of een reactie geef. De komende twee weken staan er ouderavonden gepland en spreken wij de leerlingen in onze school. De afgelopen week hebben wij al twee ouderavonden gehad waarbij wij onze ouders geïnformeerd hebben. Dit proces en de dialoog worden op dit moment dus gevoerd” aldus van Burgel.

Advertentie