-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Raad Zuidplas terug van Reces (deel 2): terugblik op campagne en coalitievorming

De gemeenteraad van Zuidplas is langzaam weer terug aan het komen van het reces. Op 5 juli was de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie en afgelopen week was de eerste bijeenkomst al weer. Daarom ging Gouwe IJssel Nieuws een rondje langs de fractievoorzitters met een paar vragen en vandaag de tweede vraag : Hoe kijkt u terug op de afgelopen campagne, coalitie onderhandelingen, samenstelling van coalite/oppositie terug ?

ChristenUnie/SGP – Cock van der Spek
De campagne was een hele mooie, maar ook intensieve periode. Na de verkiezingen kwamen de onderhandelingen. Heel veel overleg in korte tijd. CU/SGP is blij en dankbaar dat de onderhandelingen zo’n mooi coalitieakkoord heeft opgeleverd. De sfeer in de coalitie is goed en we zien met vertrouwen de toekomst tegemoet. CU/SGP heeft er zin in om aan de slag te gaan en zien uit naar het college programma

VVD – Annika van Gerwen
We zijn na een mooie campagne blij met onze zetels en kijken ook terug op onderhandelingen in een goede onderlinge sfeer met constructieve bijdragen van alle partijen. Ook de oppositie had de kans om input te geven. Natuurlijk hebben we niet alles gekregen, maar we zijn blij met het akkoord en beginnen vol goede zin weer aan het nieuwe politieke seizoen.

CDA – Benno de Ruiter
Het was een intensieve tijd. Los van het feit dat verkiezingen altijd druk zijn, waren er daarnaast veel belangrijke dossiers die volop aandacht nodig hadden en nog hebben.

D66 – Mark Claveux
D66 Zuidplas is blij met de samenwerking op weg naar het huidige coalitieakkoord. 4 partijen, elk verschillend maar discussiërend op inhoud en vanuit de gedachte dat Zuidplas nog mooier kan worden. De wereld is sterk in beweging en de financiële ruimte is beperkt; het zal dus geen gemakkelijk reis worden en dus zijn we blij dat over het algemeen de relatie ook met de oppositie goed is.

Nieuw Elan Zuidplas – Paul van Drenth
De Corona perikelen hebben veel zaken belemmerd. Daar wij ons (publiek) konden uitten, hebben wij dit gedaan. De zeer grote NEZ banner langs de A20 was een blikvanger. Blij met de verkiezingsuitslag (van 2 naar 4 zetels). De coalitieonderhandelingen waren voor ons teleurstellend. NEZ was niet een gewenste coalitiepartij. Spijtig, echter het leven gaat door. NEZ pakt haar positief kritische rol.

PvdA/GroenLinks – Denise Lelieënhof
Ik kijk terug op een drukke, maar boeiende periode. Wij zijn positief verrast door de manier waarop wij betrokken zijn bij het proces. Wij zijn dan ook heel erg benieuwd hoe de nieuwe coalitie invulling zal gaan geven aan het coalitieakkoord dat wij goed genoeg vonden om mee te tekenen.

SP – Serena Rodenburg
Wij waren en zijn nogsteeds een beetje sceptisch over alle opgehaalde wensen voor het raadsbreed gedragen akkoord. Ook is de oppositie zo klein dat er een kans bestaat dat ze voor spek en bonen mee doet.

Groep Pouwels – Sep Pouwels
De afgelopen campagne en coalitie onderhandelingen hebben mij sterk gemotiveerd om op eigen kracht verder te gaan.

Advertentie