8.5 C
New York
woensdag 29 november 2023

Treinstaking morgen definitief door ontbreken akkoord tussen NS en vakbonden

De staking van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is op 9 september in de regio west en zuidwest definitief en heeft grote gevolgen voor de treinenloop rond Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda. De Spoorwegen laten morgen door heel Nederland geen treinen rijden. De R-NET treinen van NS dochter Albellio tussen Alphen en Gouda (via Waddinxveen en Boskoop) rijden wel!

Op donderdag 8 september hebben de vakbonden FNV, CNV en VVMC hebben het overleg opgeschort met de NS. De vervoerder had afgelopen week een knieval gemaakt en was de vakbonden tegemoet gekomen in hun eisen. De vakbonden zien echter te weinig aanknopingspunten en het overleg is geschorst tot zaterdag. Daarom gaat de staking op 9 september door maar hopen de bonden er dit weekend met de NS uit te komen.

Advertentie