8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Relatief weinig aanvragen voor Energietoeslag in Zuidplas

De energietoeslag gaat in de gemeenten Capelle, Krimpen en Zuidplas omhoog naar € 1.300. Ook is er meer tijd om het aan te vragen. Dit kan nog tot en met 30 juni 2023. Huishoudens met een lager inkomen kunnen de energietoeslag aanvragen op ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

Door de stijgende energieprijzen hebben meer mensen moeite met het betalen van hun energierekening. Daarom heeft het Rijk besloten energietoeslag te betalen aan mensen met een lager inkomen. Eerst was dat € 800. Dat is nu verhoogd naar € 1.300.

IJsselgemeenten Sociale Zaken verzorgt de energietoeslag voor Capelle, Krimpen en Zuidplas. Mensen met een uitkering van IJsselgemeenten kregen de energietoeslag vanzelf. Ook hebben veel werkende mensen en mensen met AOW en een klein pensioen het al zelf aangevraagd. IJsselgemeenten heeft tot 1 september de energietoeslag al betaald aan 3.706 Capellenaren, 1.059 mensen uit Krimpen en 1.111 mensen uit Zuidplas. In verhouding tot inwonersaantallen zijn er relatief weinig Zuidplassenaren die tot nu toe de toeslag ontvangen hebben.

Wie al € 800 energietoeslag heeft gekregen, heeft nu ook recht op € 1.300 euro. Deze mensen krijgen binnenkort de € 500 extra op hun rekening. Daar hoeven ze niets voor te doen. Een nieuwe aanvraag is niet nodig aldus IJsselgemeenten.

Op ijsselgemeenten.nl/energietoeslag kunnen inwoners kijken of zij recht hebben op de toeslag en deze ook aanvragen. Voor het aanvragen van de toeslag is het niet nodig om al een hoge energierekening te hebben.

Advertentie