-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Doe Mee! – Vrijwilligers gezocht deel 1 : Leontienhuis en de Uitbus

Afgelopen zaterdag was er het Doe Mee! festival waarbij organisaties zich konden presenteren en de grootste deler van dit moment is het gebrek aan vrijwilligers. Daarom vroeg Gouwe IJssel Nieuws een aantal vrijwilligersorganisaties om kort te vertellen wat men zoekt omdat in een vierluik aan de inwoners te vragen.

Maar niet alleen de aanwezigen op het Doe Mee! festival zoeken vrijwilligers, meer organisaties, waaronder ook Gouwe IJssel Nieuws, zijn op zoek. Het Vrijwilligers Informatie Punt van Stichting Zo! heeft daarom een vacaturebank online staan en voor wie niet weet wat men wil maar wel wil helpen is er een echte vrijwilligerstest om te kijken welk vrijwilligerswerk passend voor u is. Meer informatie is er bij het VIP https://www.stzo.nl/vip

Vandaag staan het Leontienhuis in de spotlights, de vrijwilliger aan het woord, is door zijn werkgever ING betaald in de gelegenheid gebracht om 1 dag per week als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Leontienhuis. Het Leontienhuis ondersteunt mensen met een eetstoornis. In deze flyer staat meer informatie.

De SeniorenUitbus Zuidplas is er vóór ú, wanneer u niet meer zelfstandig kunt uitgaan. Men organiseert nagenoeg dagelijks betaalbare uitjes voor senioren van onze gemeente. Hiermee wil men voor onze senioren een isolement vermijden. Maar daar zijn vrijwilligers voor nodig, Rob Belterman, een van de vrijwilligers verteld erover. Meer informatie over de vacatures op de vrijwilligerspagina.

Advertentie