8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Maatwerk in het Leontienhuis

Deelnemers van het Leontienhuis maken samen met programmaleider een jurk voor Tweede Kamerlid  Jeanet van der Laan (D66) voor Prinsjesdag 2022.

Dat de deelnemers van het Leontienhuis meer dan hun eetstoornis zijn, hoeft het Leontienhuis aan niemand uit te leggen. Men ziet dagelijkse de mooiste creaties voorbijkomen in het creatief atelier. Met je handen bezig zijn geeft afleiding van de ingewikkelde gedachten in je hoofd en ontdekken deelnemers hiermee nieuwe talenten. Onlangs kreeg het Leontienhuis een hele spannende vraag.

Tweede kamerlid Jeanet van der Laan van D66 vroeg na een bezoek aan het Leontienhuis of zij het aandurfden om voor haar een jurk te maken voor Prinsjesdag. Een klein groepje, dat bij elkaar kwam als ‘Team Jurk’ en al gauw opereerde onder de merknaam ‘Leontienhuis Maatwerk,’ ging de uitdaging aan. En met succes!

Maatwerk in het Leontienhuis?

Jazeker, letterlijk en figuurlijk. Een handgemaakte jurk in de stijl van Jackie ‘O. Perfect passend bij het sportieve stijlvolle kamerlid. Maatwerk staat ook symbool voor wat het Leontienhuis uitdraagt: geen vast protocol. Er is aandacht voor de mens. In de ondersteuning die geboden wordt staat hierbij eigen regie centraal. De deelnemer wordt gestimuleerd om betekenis te geven aan zijn of haar eigen leven. Ervaring heeft ons geleerd dat dat de beste motivatie is in de strijd tegen de eetstoornis.

Team Jurk

Team jurk is ontzettend trots op hun prestatie. Er zijn heel wat woensdagen voor nodig geweest om het project tot dit mooie resultaat te brengen. Ieder met zijn eigen persoonlijke stempel op het project. Samen aan het werk, op maat. Op de vraag of team Jurk open staat voor nieuwe projecten hebben ze een duidelijk antwoord: ‘het was een buitengewoon spannend en leuk avontuur. Maar nu gaat de aandacht en het maatwerk weer terug naar de strijd tegen de eetstoornis. Daar is het heel hard nodig!’

Het Leontienhuis opende op 9 juli 2015 voor het eerst haar deuren. Het inloophuis, dat is opgericht door ex-topsporter Leontien van Moorsel, werd geopend door Koningin Máxima.

De programma’s die het Leontienhuis aanbiedt kunnen voortbestaan door fondsenwerving en giften en worden helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Dit terwijl er jaarlijks ruim 1000 mensen met een eetstoornis en/of ouders en naasten worden ondersteund. Meer informatie over het Leontienhuis en onze de programma’s vind je op www.leontienhuis.nl

Advertentie