-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Doe Mee! – Vrijwilligers gezocht deel 3 : EHBO Zuidplas en SAZ Repaircafé

Afgelopen zaterdag was er het Doe Mee! festival waarbij organisaties zich konden presenteren en de grootste deler van dit moment is het gebrek aan vrijwilligers. Daarom vroeg Gouwe IJssel Nieuws een aantal vrijwilligersorganisaties om kort te vertellen wat men zoekt omdat in een vierluik aan de inwoners te vragen.

Maar niet alleen de aanwezigen op het Doe Mee! festival zoeken vrijwilligers, meer organisaties, waaronder ook Gouwe IJssel Nieuws, zijn op zoek. Het Vrijwilligers Informatie Punt van Stichting Zo! heeft daarom een vacaturebank online staan en voor wie niet weet wat men wil maar wel wil helpen is er een echte vrijwilligerstest om te kijken welk vrijwilligerswerk passend voor u is. Meer informatie is er bij het VIP https://www.stzo.nl/vip

EHBO Zuidplas geeft EHBO trainingen, Dit doen we met een team van gediplomeerde Eerste Hulp-instructeurs en volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. De certificerende instantie op het gebied van Eerste Hulp.

Sinds september 2021 zit het SAZ Repair Café in de vier dorpen van Zuidplas. In elk dorp kunt u 2 ochtenden per maand terecht met een kapot huishoudelijk apparaat, ventilator, gereedschap, klok, muziekinstallatie of rollator die opnieuw afgesteld moet worden. Grote kans dat u met een gerepareerd artikel weer naar huis gaat. U blijft er bij als de reparatie wordt uitgevoerd en ondertussen drinken we samen een kopje koffie. Reparaties zijn in principe gratis; een bijdrage in de fooienpot stellen we op prijs.

Voor meer informatie en inspiratie:

SAZ Repair Café info: 06 27 08 77 92 of SAZ Repair Café Zuidplas | Facebook

locaties en openingstijden

  • Moordrecht: 2e en 4e maandagochtend van de maand 9.30 – 12:00, Wijkservicecentrum De Kroon (Land voor Water 3)
  • Zevenhuizen:1e en 3e woensdagochtend de maand 9:30 – 12:00 in Dorpshuis Swanla (Burgemeester Klinkhamerweg 86)
  • Moerkapelle: 2e donderdagochtend van de maand: 9.30 – 12.00 uur in Dorpshuis OpMoer (Raadhuisstraat 40). Plus zaterdag 26 maart open dag OpMoer
  • Nieuwerkerk: 1e en 3e vrijdagochtend van de maand 9:30 – 12:00 in de recreatieruimte van Dianthus (Mezendaal)
Advertentie