-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Nieuwerkerkse tafeltennisser Hans Stapels koninklijk onderscheiden

Tafeltennisser Hans Stapels uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft uit handen van burgemeester Han Weber een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de tafeltennissport. Stapels kreeg de onderscheiding bij het 65-jarig jubileum van tafeltennisclub NTTC.

Meer dan veertig jaar

Hans Stapels zet zich al meer dan veertig jaar vrijwillig in voor de tafeltennissport. Eerst bij tafeltennisclub 21up in Rotterdam en naderhand bij NTTC in Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij NTTC stond Stapels aan de wieg van de toenmalige jeugdafdeling. Het resultaat hiervan was dat jeugdleden in afzienbare en voor langere tijd op landelijk C- en B-niveau speelden. Tevens is hij bij het NTTC één van de bedenkers en drijvende krachten achter het seniorentafeltennis (55+). Naast zijn rol als penningmeester verricht hij gedurende het jaar allerlei activiteiten, waaronder het jaarlijkse Open Zuidplas toernooi.

Vol bewondering

Burgemeester Weber sprak Stapels vol bewondering toe met een grote lijst van vrijwilligerswerk en activiteiten. “Uw inzet is niet onopgemerkt gebleven”. Hij prees niet alleen de grote inzet, maar ook de tafeltenniskwaliteiten van Stapels, die nog steeds in de hoofdklasse actief is. Over zijn eigen kwaliteiten was hij bescheiden. “Ik ben bijna 55, dan zou ik ook mee mogen doen met seniorentafeltennis. Maar ik ben nooit verder gekomen dan pingpongen”.

Enthousiasme

Hans Stapels
Hans Stapels

Stapels was duidelijk verrast en overdonderd door de plotselinge komst van de burgemeester bij het feest van NTTC in eetcafé Rustwat. Gedurende de speech van Weber begon hij weer te genieten. “Ik kan dit doen omdat ik het zo leuk vind. En er zijn zoveel mensen om me heen die dit samen met mij doen. Er is zo veel enthousiasme”.

 

Advertentie