-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Sander van den Houten geeft orgelconcert in Zevenhuizen

De Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert nog een veelzijdig programma voor het orgelconcert op 8 oktober a.s. in de Ontmoetingskerk te Zevenhuizen. Het programma voor het concert belooft dat het een bijzondere en gevarieerde muzikale beleving wordt. Er worden op het neo-barokke Van Leeuwen orgel ( 1953) werken gespeeld van o.a. Bruhns, Bach, Mendelssohn-Bartholdy en enkele moderne componisten als Takle en Gardonyi.

Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Op zijn achtste begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant, het ensembleconcours in Oude Tonge en het Buxtehudeconcours in Zierikzee.

Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff.

In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter.

Het concert wordt als gebruikelijk afgesloten met een informele ontmoeting tussen musici en toehoorders onder het genot van een drankje, hapje en een praatje. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: €10,- ; voor kinderen en donateurs: € 5,- ( op vertoon van de pas 2019 )

Advertentie